Joi 09 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Ion Lungu: Este un lucru foarte bun dacă se face această majorare de salarii la Primărie

primaria suceavaPrimarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat că este de acord cu majorarea salariilor lucrătorilor din administraţia publică locală, potrivit ultimelor prevederi ale Guvernului,  însă susține că nu i-a ajuns încă actul normativ cu pricina. El a spus că  sunt mulţi  angajaţi, în special personalul contractual, care au  salarii foarte mici și lucrează cu slariul minim pe economie, iar acestora nu le poți cere să facă performanță.

like-facebookEste o realitate  deloc de neglijat, că unii angajaţi au salarii foarte mici, în special cei contractuali, care lucrează cu minimul pe economie, iar în acest mod nu se poate face performanţă. Deci este un lucru foarte bun dacă se face această majorare de salarii la Primărie” a spus edilul municipiului reședință de județ.

El a amintit că  până în prezent, legislația nu prevedea creşterea salariilor, însă va propune o suplimentare cu un million de lei pentru achitarea salariilor potrivit noului act normative. În bugetul  pe anul 2015  au fost prevăzute   cheltuieli de personal mai mari, însă Finanţele Publice au  impus încadrarea în limitele salariale prestabilite.

Buget avem, slavă Domnului, pentru salarii nefiind niciun fel de problemă. Tot timpul ne-am făcut buget pentru salarii, inclusiv cu o rezervă, însă am fost limitaţi de la Finanţe.  Nu puteam depăși plafonul.Trebuie să respectăm legea. Nici în acest an nu ne-au lăsat să fundamentăm cât am vrut noi, impunându-ne acea anvelopă salarială. Pentru Primăria municipiului Suceava, care este o primărie mare, nu este o problemă să mai asigure 1 milion de lei noi, supliment pentru plata salariaţilor
”, a spus Lungu.

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*