Duminică 12 Mai 2024, Actualizat acum 132 zile 12:00 am

Iubita lui Cimpa şi încă un tânăr, trimişi în judecată în cazul sechestrării lui Marian Moşneagu

Cătălin Cimpoiaşi

Cătălin Cimpoiaşi

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au decis trimiterea în judecată în stare de libertate a Andreei Raluca Scutar ( iubita lui Cătălin Cimpoiaşi zis Cimpa) şi a lui Andrei Ghiaţă, în cazul sechestrării unei persoane în apartamentul lui Cimpa.

Potrivit procurorilor, tânăra este acuzată că a minţit în faţa judecătorilor când a declarat că nu era în apartamentul iubitului ei, când acesta împreună cu Dan Popovici şi Laurenţiu Plopan l-au sechestrat şi şantajat pe Marian Moşneagu. Ea a fost trimisă în judecată pentru mărturie mincinoasă.  Andrei Ghiaţă  a fost trimis în judecată pentru favorizarea făptuitorului. Şi asta după ce l-a dus pe Moşneagu în apartamentul lui Cimpa, loc unde a avut loc sechestrarea.

like-facebook
Pe 21 octombrie 2012, la ora 19.00, Andrei Ghiaţă l-a dus pe Marian Moşneagu  la o întâlnire (profitând că Moşneagu avea încredere în el) cu Cimpoiaşi, Bârtoiu şi Plopan. Atunci, Moşneagu a fost sechestrat şi şantajat.
Tot Andrei Gheaţă, cu ocazia audierilor din data de 25 octombrie şi 20 noiembrie 2012, cu ocazia audierii sale în calitate de învinuit la data de 28 noiembrie 2012, apoi cu ocazia audierii sale în calitate de martor la data de 2 decembrie 2013, de către instanţa de judecată, a dat declaraţii false, negând faptul că a intermediat întâlnirea de la data de 21 octombrie 2012, dintre Marian Moşneagu, pe de o parte şi Cătălin Cimpoiaşi, Dumitu Bîrtoiu şi Laurenţiu Plopan.

La data de 2 decembrie 2013, fiind audiată în calitate de martor, inculpata Andreea Raluca Scutar, prietena lui Cimpa, a făcut declaraţii false, spunând că pe 21 octombrie 2012 nu era în apartamentul lui Cătălin Cimpoiaşi şi că nu ştie nimic despre faptul cum a fost sechestrat şi şantajat Marian Moşneagu.

La sfâşitul anului trecut, Curtea de Apel Suceava a admis apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava şi de inculpaţii Cătălin Cimpoiaşi, zis Cimpa, de 40 de ani, din Suceava, Dumitru Bîrtoiu, fost Dan Popovici, de 40 ani, din comuna Scheia şi Laurenţiu Ionuţ Plopan, de 34 ani, din municipiul Suceava , împotriva sentinţei penale din 30 aprilie 2013 a Judecătoriei Suceava. Astfel, Cimpa a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare şi un termen de încercare de patru ani pentru comiterea infracţiunilor de şantaj şi lipsire de libertate în mod ilegal. Dumitru Bîrtoiu a rămas cu aceeaşi pedeapsă de doi ani de închisoare cu executare, iar  Laurenţiu Ionuţ Plopan a primit un an şi opt luni de închisoare cu suspendare pe un termen de încercare de trei ani şi opt luni .

Cătălin Cimpoiaşi, Dumitru Bîrtoiu şi Laurenţiu Ionuţ Plopan au fost puşi la plata a 10.000 de lei lui Marian Moşneagu. Aceştia au fost obligaţi la plata sumei de 16.500 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*