Marti 14 Mai 2024, Actualizat acum 134 zile 12:00 am

De ce vrea Ilie Niţă să fie preşedinte al Consiliul Judeţean

ilie nitaChiar dacă are un maldăr de dosare penale care zac în sertarele procurorilor și cu casa sub sechestru,  vicepreședintele Consiliului Județean, liberalul  Ilie Niță, susţine cu tărie că va candida la președinția Consiliului Județean.
El a anunțat, miercuri, că și-a depus candidatura la șefia administrației județene. Mai mult, a ținut să explice care sunt atuurile care îl recomandă pentru această funcție, deşi după ce de la alegerile din 2012 de când a fost numit vicepreședinte al CJ din partea PNL nu s-a remarcat cu nimic.
Numai că  domnia sa trebuie mai întâi să se afle pe o listă de consilieri județeni, pe un loc eligibil, să obțină suficiente voturi pentru a ieși ales al județului după care să își anunțe candidatura la președinția CJ, iar votul va fi indirect.   Nu poți ajunge la candidatură dacă ești un simplu membru PNL, așa cum reiese din declarațiile lui Ilie Niță.
Urmare a hotărârii Biroului Permanent al PNL, a solicitării de a depune cererii de înregistare a candidaturii în perioada 15 iunie-15 sept, fiecare membru al PNL  care optează pentru o anumită funcție poate să facă acest lucru.  Eu – Ilie Niță, am depus această cerere de înregistrare cu mențiunea că doresc să candidez la președinția  Consilului Județean.. .am experiență  în campaniile electorale anterioare ale PNL, am  9 campanii făcute. Optez pentru că am  acumulat o anumită experiență în funcția de vicepreședinte  a CJ …. Întrucât  consider că sunt un bun organizator și pot să fac acest lucru în condiții foarte bune. Această hotărâre am luat-o după ce am văzut că unul din colegii din PNLcare provine din structurile PDL, la una din emsiunile televizate, a anunțat că Gheorghe Flutur nu va candida la președinția Consiliului Județean dacă votul va fi indirect. Eu-Ilie Niță  vin în fața dvr și vă  spun că nu îmi este rușine ca să candidez în cazul în care votul este indirect, acela…. de la consilierii județeni. Mi-am manifestat intenția de a candida la momentul respectiv  și în momentul  în care mi-am depus  această cerere de candidatură. Este oficială și acest lucru poate să îl facă orice membru al PNL pentru  că constituția îi permite acest lucru.Vreau să arăt că voi candida pentru  această funcție în cunoștință de cauză și vin să transmit tututor cetățenilor în mine că sunt un cetățean onest și cinstit și vreau ca aceste gânduri ale mele să le împărtășesc eu,  direct cetățenilor și nu am nevoie nici de răspândaci, nici de translatori ca să fac acest lucru. Eu  consider că există loc sub soare pentru  toată lumea și că Dumnezeu are grijă absolut de toți după gândul fiecăruia, după fapta fiecăruia,după votul fiecăruia. Nu înțeleg de ce atâta ură, invidie și atâta vrajbă care este propagată de unii vectori ai PNL, sau mai bine zis de Ioan Bălan și Gheorghe Flutur. Atunci când au văzut că mi-am manifestat intenția de a candida pentru funcția de de președinte  al Consiliului Județeam .Sunt membru al PNL din urmaș al brătienilor și vă spun că sunt mândru de acest lucru. Fac un apel la toți colegii din PNL ca să facă corp comun ,să fim uniți pentru  că scopul nostru nu este acela de a dezbina  ci de a obține o anumită majoritate în alegerile locale din anul 2016 , de a obține președinția Consiliului Județean, de a obține o majoritate  în alegerile parlamentare din 2016, de a obține guvernarea în 2016. În cazul în care nu vom fi uniți, PSD va jubila… PSD se va bucura când va vedea că din interiorul PNL se încearcă o dezbinare”,  a spus Niță.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*