Vineri 10 Mai 2024, Actualizat acum 130 zile 12:00 am

FOTO! A început modernizarea centrului Sucevei

lucrari suceava1Centrul municipiului Suceava  a  intrat  în procesul de  modernizare. Este vorba despre zona pietonală, cu spaţiile din jurul Palatului Administrativ.
Lucrările sunt realizate de  Victor Construct  din Botoşani,  în asociere cu SC AVB Total Proiect Botoşani.

Câştigătorul licitaţiei a fost desemnat pe baza criteriului „preţul cel mai mic”, oferta Victor Construct fiind de 2.497.642 lei plus TVA.
Contractul are ca termen de finalizare a lucrărilor finele acestui an.Valoarea estimativă a lucrării a fost de 3.045.147 de lei, fără TVA, încât, în urma semnării contractului pentru suma de 2.497.642 lei plus TVA, economia realizată a fost de aproximativ 500.000 lei (5 miliarde de lei vechi).
lucrari suceava3
Lucrările de modernizare a zonei centrale cuprind strada Ştefan cel Mare, strada Libertăţii şi Aleea Nucului, adică zona din faţa Palatului Administrativ, unde asfaltul va fi înlocuit cu plăci de granit, atât pe parcarea carosabilă, cât şi pe trotuare.like-facebook
Vor fi montate dale de granit asemănătoare celor de pe esplanada Casei Culturii, în perimetrul din urmă circulaţia maşinilor fiind interzisă. Intervenţiile auxiliare vor consta în repararea trotuarelor şi intersecţiilor din zonă, schimbarea ramelor şi capacelor de la sistemul de canalizare, trasarea marcajelor rutiere.
lucrari suceava
Totodată, vor fi înlocuiți 41 de stâlpi ai sistemului de iluminat public. Odată finalizată această modernizare, zona placată cu granit va deveni pietonală, inclusiv actuala parcare din faţa Palatului Administrativ.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*