Sâmbătă 28 Septembrie 2024, Actualizat acum 271 zile 12:00 am

Candidat surpriză la şefia Consiliului Judeţean Suceava

ilie nita alaturi de klaus iohannisÎncă un politician şi-a anunţat candidatura la şefia Consiliului Judeţean Suceava. Este vorba despre liberalul Ilie Niţă, actualul vicepreşedinte al CJ. El a anunţat că va candida la şefia administraţiei judeţene la alegerile locale de anul viitor.

Mi-am depus astăzi candidatura oficială la președinția Consiliului Județean Suceava. PNL va câștiga alegerile locale și parlamentare din 2016!”, a spus Ilie Niţă.
Este surprinzătoare intenţia sa de a candida cu atât mai mult cu cât deputatul Ioan Bălan a anunţat deja că Gheorghe Flutur va fi candidatul PNL la şefia CJ.
Ilie Niţă este pasionat de vânătoare. Acest lucru o demonstrează și un dosar penal întocmit pe numele acestuia în 2005. Ce s-a  întâmplat cu dosarul, nimeni nu știe. Trebuie amintit că dosarul fusese înaintat de IJP la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava şi ulterior la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Biroul Teritorial Suceava.

ilie nita2La sfirsitul lunii ianuarie 2005,  paznicii de vinatoare de la AJVPS au găsit în portbagajul masinii lui Nita o căprioară gestanta împușcată și patru potirnichi. like-facebook

Dosarul penal intocmit pe numele lui Ilie Nita, sub acuzatia de braconaj, a ajuns de la IPJ la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava care l-a trimis  la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, Biroul teritorial Suceava. Procurorii Parchetului Judecătoriei au declinat competența în  favoarea procurorilor de crima organizată, care au solicitat acest dosar.
Ilie Nita a fost prins la braconat caprioare, în cursul zilei de 22 ianuarie 2005, pe fondul de vânatoare de la Mihoveni, de paznicii de la Asociația Județeana a Vânătorilor si Pescarilor Sportivi (AJVPS) Suceava. În portbagajul mașinii lui Nita a fost gasită atunci  o căprioara gestantă pe care acesta o împușcase cu putin timp înainte. Tot în portbagajul lui Ilie Niță au mai fost găsite și patru potîrnichi împușcate.

Cercetarile efectuate au stabilitcă în cursul dimineții de 22 ianuarie, Ilie Niță, care este membru al AJVPS, a ieșit la vânătoare cu toate că n-a solicitat nici o autorizației conducerii asociației. După ce a împușcat căprioara și cele patru potirnichi, Ilie Niță s-a lacomit și la un alt cîrd de căprioare pe care il zărise în zonă. Încercând să se apropie de acestea, Ilie Niță a intrat cu mașina într-o mlaștină, unde s-a împotmolit. În  aceeași zonă se aflau paznicii de vinatoare de la AJVPS, care organizau vînătoarea de iepuri de a doua zi și care au zărit mașina lui Niță. Paznicii au văzut arma de vînatoare și  l-au luat la intrebari pe intrus. Ei au avut neplacuta surpriză să găseasca în portbagajul mașinii căprioara și cele patru potirnichi.

AJVPS a sesizat în aceeași zi Biroul arme, explozivi, substanțe toxice de la Inspectoratul Județean de Poliție Suceava. Lui Ilie Nita i s-a intocmit dosar de cercetare penașă pentru braconaj, fapta pentru care riscă  între 2 și 5 ani de închisoare

Ilie Niță mai are dosare penale în sertarele procurorilor  însă nu ezită să candideze în partid. În luna actombrie 2011 și la  sfârșitul lunii martie 2012, polițiștii au întocmit două dosare penale pentru infracțiunea de emiterea unei file CEC căreia îi lipseşte unul dintre elementele esenţiale.

 

 

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*