Vineri 17 Mai 2024, Actualizat acum 137 zile 12:00 am

Sora individului care şi-a făcut o armă şi a ucis un om face declaraţii uluitoare

savel-ostacioaieAlina Ostăcioaie, sora individului din  Siliștea -Liteni care și-a omorât unchiul cu o armă confecționată cu mâna lui, susține că familia sa a făcut 22 de plângeri la Poliția din localitate în care sesizase că este amenințată, bătută și terorizată de  vărul tatălui său, Nicoale Costache.
like-facebookTrebuie amintit că Săvel – Cătălin Ostăcioaie, de 17 ani, din Siliştea – Liteni este acuzat de comiterea infracțiunii de omor. Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava în seara zilei de 20 octombrie 2014, pe fondul unui conflict mai vechi, inculpatul Săvel Ostăcioaie s-a deplasat pe un teren agricol de pe raza localităţii Siliştea, oraş Liteni, având asupra sa o armă artizanală, şi l-a aşteptat pe Costache Nicolae, asupra căruia a tras un foc de armă, lovindu-l în zona abdominală, după care i-a aplicat două – trei lovituri în zona capului cu aceeaşi armă, iar din cauza leziunilor suferite, victima a decedat. 
Alina Ostăcioaie  susține că oamenii legii nu au ţinut cont de plângerile formulate de  familia sa  și de aceea s-a ajuns în această situație care, cel mai probabil, putea fi evitată de cei plătiți să supravegheze liniștea și ordinea publică.   Alina ne-a povestit că nu de puține ori s-a întâmplat să fie bătuți în casă de Nicolae Costache în perioada anilor când părinții ei se aflau la muncă în Italia.„Mama și tata au plecat să câștige bani în Italia și ne trimiteau  euro să ne luăm ce aveam nevoie. Nu ne-au abandonat, aveau și au grijă de noi, să nu duceam lipsă de mâncare, iar  Nicoale Costache venea peste noi în casă și ne lua la bătaie, ne amenința de invidie că noi aveam cu ce ne descurca și ei… că părinții noștri erau  la muncă în străinătate  și că reușim să ducem un trai mai bun. Păi au plecat la muncă, că aici unde să muncească? Suntem mai mulți frați și cu ce să ne întrețină?  Au mers  rudele lui tata, vărul Niculaie Costache și la Direcția de Protecție a Copilului să spună că stăm flămânzi, că nu avem ce mânca în casă. De ani buni ne ceartau, țipau după noi…Ne și săturasem de atâta batjocură. Am făcut 22 de sesizări la Postul de  Poliție din Liteni și nimic nu s-a rezolvat”, ne-a spus Alina, care susține că și acum de când fratele ei este sub control judiciar este batjocorită de soția victimei, Maria Costache.

 „L-am luat în râs când am văzut că spune că face o armă”
 alinaAlina susține că atunci când fratele ei i-a arătat piese dintr-o așa zisă armă a luat în glumă totul. Nu credea că e ceva serios, cu atât mai mult cu cât nu își credea fratele chiar atât de inteligent. Nici nu știa că are  toate piesele necesare confecționării unei arme. Văzuse doar câteva piese. De gloanțe știe că fratele i-ar fi spus că le-a adus din Italia. Ea își susține fratele pentru că îl cunoaște și dincolo de faptul că  a ajuns până acolo încât a apăsat pe trăgaci, spune că îi înțelege gradul de saturație în care a ajuns din cauza faptului că  nu mai putea îndura ura și batjocura din partea lui Nicușor Costache.
„Avea o pasiune pentru arme, îi plăceau filmele polițiste și a vrut să îi dea o lecție lui Nicoale Costache. Îmi arătase odată niște piese și spunea că face o armă, dar l-am luat în râs”, ne-a declarat Alina.
Nici atunci și nici acum nu îi vine a crede că a făcut o armă cu care a putut omorî un om.
Dacă aș avea o putere supranaturală am vrea să schimbăm situația, dar acum asta este. Fratele o să-și ispășească pedeapsa și este conștient de asta, dar mai mult nu avem ce face”, susține tânăra.
Alina spune că înainte cu câteva ore de a se întâmpla crima, în acea zi fatidică, tatăl ei și fratele s-au dus la bar. Acolo era și Nicușor Costache care a început cu batjocora și a sărit la gâtul tatălui. Fratele ei a fost foarte nemulțumit că tatăl nu reacționează și îl lasă pe Nicușor Costache să își bată joc în continuare de ei. Circul a urmat și pe drumul pietruit înspre casă. Nicușor Costache dădea cu piciorul în mod intenționat în pietriș, numai ca acesta să ajungă în ei.
„Tata a tăcut, dar se săturase și el. Fratele meu însă tot îi spunea că nu mai poate de atâta scandal și că vrea să îi dea câteva pălmi așa ca o corecție. Însă au ajuns acasă așa batjocoriți și umiliți tot drumul  și au mers la somn. Când s-a trezit fratele meu a mers în curte și iar l-a auzit  pe Nicușor că se ia de noi, că doar ei sunt cineva în sat și noi nu suntem nimeni. S-a enervat și a pus mâna pe armă. Vroia să îi dea o lecție, dar nu să îl omoare. S-a speriat și el  dar nu a fugit.. A chemat salvarea, iar când a sunat să anunțe credeau că e o glumă”,  ne-a mai destăinuit Alina.
Tânăra își amintește că atunci când au venit mascații să-l ridice pe fratele ei acuzat de crimă „într-o miercuri dimineața, la  ora 6, puteau să vină să-l ridice fără forță pentru că se aștepta să fie săltat de polițiști și procurori”.
„Au venit mascații…noi dormeam, la tatăl meu i-au dat o palmă și au sărit pe el și l-au trântit jos pe podea. I-au rupt două coaste…și-a scos  certificat medico-legal și l-a atașat la dosar. Fratelui mai mic de 14 ani i-au pus cătușe, iar fratele cel vinovat de crimă  le-a spus că le dă arma și că nu se opune. A mers le-a adus arma de prin grădini, nici nu știam unde o ținea ascunsă și le-a povestit cum a învățat de pe internet să confecționeze. Mascații au spart rafturile din dulap, dar noi nu ascundeam nimic”, ne-a mai povestit Alina.
Soția victimei vrea închisoare pe viață
Maria Costache, soția victimei, este nemulțumită de decizia instanței prin care tânărul  a fost condamnat la 6 ani și 6 luni închisoare. Totodată, instanța a dispus ca Săvel Ostăcioaie să plătească suma de  9.123 -ca daune materiale, suma de 150 de milioane de lei vechi daune morale și 233  de lei pensie alimentară câte 116 lei pentru fiecare-la cei doi copii minori pe care femeia îi are în întreținere.
Totodată,  Săvel Ostăcioaie trebuie să plătească statului suma de 12.000 de lei, reprezentând cheltuieli judiciare (din care suma de 10.858,9 lei din timpul urmăririi penale) și să plătească părţii civile Costache Maria, suma de 3.500 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare (onorariu avocat ales). 

Maria Costache a cerut, însă, instanței ca Ostăcioaie  să plătească daune  morale de  3 miliarde de lei vechi și să primească închisoare pe viață.

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*