Miercuri 15 Mai 2024, Actualizat acum 135 zile 12:00 am

Zilele Spitalului Suceava. A fost lansată cartea „File din istoria Spitalului Judeţean sucevean”

spital zileEveniment special pentru cadrele medicale și personalul auxiliar din Spitalul sucevean. Miercuri, începând cu ora 9.00 în Sala de Festivităţi “Dr. Vasile Andriu” a Spitalului Judeţean de Urgenţă “Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, sub egida – “Zilele Spitalului Judeţean Suceava”, au avut loc o serie de acţiuni menite a lansa cartea „File din istoria Spitalului Judeţean sucevean”. 
Volumul care reprezintă de fapt o  monografie a unităţii spitaliceşti sucevene îi are ca autori pe doctorii în medicină Ioan Gh. Ieţcu şi  Mihai C.M. Ardeleanu,  iar coordonatorul cărţii este economistul Vasile Rîmbu, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Suceava. Prezentarea cărţii a fost făcută de  Gabriel Cărăbuş- directorul bibliotecii judeţene I.G. Sbiera şi de către doctorul în istorie Alis Niculică, de la aceeaşi instituţie.
 
spital 2De la eveniment nu au lipsit autorități județene și locale, parlamentari suceveni între care senatorul PNL,Gheorghe Flutur, deputații Ioan Bălan și Sanda Maria Ardeleanu.Totodată au fost acordate  diplome de excelenţă şi medalii de onoare celor care s-au    dăruit cu profesionalism domeniului sănătății de-a lungul anilor și au ajutat la modernizarea unității spitalicești  între care  Gheorghe Flutur, Sanda maria Ardeleanu, Ioan Bălan, Gavril Mârza, Cătălin Nechifor, directorul Synevo,  toți foștii și actualii directori de spital, șefii de secție actuali, asistenții șefi de secție și alți medici pensionari.
„Fiecare clipă a acestui spital a fost înregistrată în memoria familiei și casei mele. Mi-l aduc aminte pe tatăl meu cât de fericit era când s-a deschis noul spital la Suceava. Îmi amintesc și condițiile în  care se lucra la spitalul vechi. Le aduc mulțumiri deputatului Bălan și președintelui Flutur și celor care au făcut ca spitalul vechi să nu dispară sau să fie profanat. Arhitecții știu la ce mă refer.Nu am auzit nimic despre colaborarea cu USV ca Suceava să aibă un spital clinic. Poate într-o zi va deveni unul clinic, are toate condițiile și e doar vorba de voința noastră ca visul ăsta să devină realitate.Un parlamentar știe ce trebuie să facă când este voința politică. Ieri am  avut o dezbatere pe un proiect care solicita plata pentru medicii rezidenti pentru garzi chiar din primul an si nu doar din anul 3. Sustin ideea de a fi plătit când muncești. Am rugat colegi din comisia de învățămant ca e o situație specială, dar am pierdut deocamdata bătălia cu 8 la 11. Fiecare dintre noi, chiar dacă nu vorbim despre ceea ce facem, să fiți convinși că facem pentru comunitate”, a spus Sanda Maria Ardeleanu. 

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*