Eveniment inedit pentru credincioșii greco-catolici din județul Suceava. Miercuri, a avut loc la Biserica Catolică din centrul municipiului reședință de județ o slujbă religioasă și o procesiune cu Icoana și moaștele Sf Rita în jurul lăcașului de cult.
Cu ocazia acestei zile speciale, au fost aduse moaștele Sfintei Rita, patroana cauzelor imposibile. Credincioșii au fost unşi cu mir și petale de trandafir, amintind de un moment de la moartea sfintei când un parfum de trandafiri s-a răspândit în toată mănăstirea. De asemenea, credincioșilor le-au fost împărțiți trandafiri sfințiți.
După 66 de ani, miercuri, greco-catolicii din Suceava au reluat serviciul relgios. Ei vor ca această zi să fie hramul bisericii. Dacă până acum catolicii erau reprezentați de etnicii polonezii, iată că și sucevenii grecocatolici vor avea parohia lor la Suceava și nu vor mai ține de Episcopia Maramureșului.
Sfanta Rita din Cascia este pentru credincioșii din întreaga lume un exemplu de iertare și de iubire. Ea s-a dedicat slujirii lui Hristos și a purtat cu credinta și devotament rănile Mântuitorului. Creștinii din toata lumea o consideră Sfânta cazurilor imposibile, deoarece n-au rămas fără rezolvare nici cele mai grele necazuri pentru care s-au rugat ei. A fost canonizată în anul 1900. În 1457, un notar înregistra unsprezece miracole înfăptuite de Sfânta doar în acel an. Iar în cursul procesului de canonizare din anul 1626 au examinat aproximativ 216. Minunile au însoțit-o încă din copilarie, cel mai celebru și documentat exemplu este acela al albinelor care se așeaza pe gura copilei în fasa, dar fără să o înțepe, ci pentru a depune mierea lor.
A fost dată de soție unui tânăr cu obiceiuri foarte dure, soarta destinându-i mai degrabă un martiriu, nu un soț. Ajunsă la mănăstire, i se cere să ude o plantă uscată, care apoi își recapată viața și dă roade. A primit stigmatul Domnului, după o intensă si plină de lacrimi rugăciune. La moartea ei, corpul nu a fost înmormântat, ci a fost imediat expus venerarii în mănăstire.