Marti 14 Mai 2024, Actualizat acum 134 zile 12:00 am

Un nou termen în dosarul Paul Iova, Mihai Vicovanu și Gabriel Gherasa 

tribunal2Tribunalul Suceava a stabilit ca următorul temen în dosarul în care sunt  implicați 12 inculpați  între care Paul Iova, zis Petrișor, Vicovanu Mihai zis Mișu și Gherasa Gabriel Ovidiu zis Gabi, să fie pe 21 septembrie.
Președintele de ședință a dat un nou termen pentru că lipsea nejustificat un avocat din oficiu pentru unul dintre inculpați, care a fost și amendat cu suma de 500 de lei.
like-facebookDacă 10 inculpați sunt cercetați în stare de libertate  respectiv, Sava Ion zis Căsuță, Paul Iova,zis Petrișor, Plăcintă Gheorghe zis Ghiță, Mihai Mihail zis Mișa, Dumitru Adrian Eftin  zis Adi, Șoitu Cristinel, Nagy Alexandru zis Grasu, Botezatu Romică, Gheorghe Puiu zis Puiu, Negrea Marius Viorel, doi dintre aceștia au fost săltați de DIICOT într-o altă cauză penală și se află în stare de arest preventiv. Este vorba de Vicovanu Mihai și Ghrasa Gabriel Ovidiu. Toți cei 12 inculpați sunt acuzați de săvârșirea infracțiunii de niţiere, constituire de grup infracţional organizat, aderare sau sprijinire a unui asemenea grup.
 
Paul Iova, zis Petrişor, supranumit “regele maneliştilor”- acuzat de “constituirea unui grup infracţional organizat” şi “contrabandă”
 
DIICOT Suceava a trimis anul trecut  instanței  un dosar care îi are ca inculpați pe cei 12 . Potrivit rechizitoriului de la mijlocul lunii septembrie 2010  Ioan Sava a constituit împreună cu alţi cetăţeni români şi moldoveni, respectiv Paul Iova, zis “Ion Petrişor”, Gheorghe Plăcintă, zis Ghiţă, Mihai Vicovanu, Romică Botezatu, Mihail Mihai, zis Mişa, Gheorghe Puiu, A.N. Moldovean, A.N. Marius, ş.a. o grupare infracţională organizată având ca scop săvârşirea de infracţiuni de contrabandă. Ioan Sava zis Căsuţă a fost trimis în judecată  şi pentru “contrabandă”, constând în aceea că de la mijlocul lunii septembrie 2010 a desfăşurat activităţi de contrabandă cu ţigări de provenienţă extracomunitară.
Astfel, începând cu data de 15 octombrie 2010 a preluat, prin intermediul lui Gheorghe Plăcintă şi Romică Botezatu, 1.200 de baxuri cu ţigări de contrabandă şi prin intermediul celor doi le-a depozitat într-un imobil din apropierea şoselei Chitila, ulterior acestea fiind livrate lui Paul Iova şi complicilor bucureşteni, în mai multe tranşe, până la sfârşitul anului 2010. Ioan Sava – Căsuţă a mai fost trimis în judecată pentru “punerea în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate” întrucât în data de 12 noiembrie 2010, împreună cu învinuitul Mihai Vicovanu, prin intermediul lui Gheorghe Plăcintă, a preluat 150 de baxuri de ţigări contrafăcute marca MARBLE, prin fapta sa prejudiciind pe titularul mărcii înregistrate.
În acelaşi dosar a fost trimis în judecată de DIICOT şi Paul Iova, zis Ion Petrişor din Bucureşti, supranumit “regele maneliştilor” pentru “constituirea unui grup infracţional organizat” şi “contrabandă”, constând în aceea că de la mijlocul lunii septembrie 2010 prin acte materiale repetate, în realizarea unei rezoluţii infracţionale unice a desfăşurat activităţi de contrabandă cu ţigări de contrabandă, prin preluarea, deţinerea, transportul, depozitarea şi vânzarea ţigărilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă. Este vorba despre aceeaşi cantitate de aproximativ 1.200 de baxuri cu ţigări, de diferite mărci, preluate de la Ioan Sava – Căsuţă şi acoliţii acestuia.
 
Mihai Vicovanu din Fălticeni și Gherasă Ovidiu, arestați pentru 30 de zile întrun alt dosar de trafic de țigări
 
Procurorii DIICOT suceveni au finalizat atunci , un prim rechizitoriu în celebrul caz de contrabandă cu ţigări soldat cu o sumedenie de arestări în vara anului 2010, principalul promotor fiind bucureşteanul Paul Iova, alias Ioan Petrişor, alias “regele maneliştilor”, care a avut la Suceava locotenenţi de marcă, precum fălticeneanul Ioan Sava, zis “Căsuţă”. Au fost trimişi în judecată în total 12 inculpaţi, prejudiciul total produs statului prin afacerile ilegale cu ţigări desfăşurate pe parcursul anului 2010 depăşind 1,25 milioane de euro. Acesta este primul dosar finalizat care îi are ca promotori pe membrii grupării coordonate de Paul Iova. Vicovanu Mihai și Gherasă Ovidiu ,cercetați ca și ceilalți  inculpați în stare de libertate  nu sau liniștit. Ei au fost arestați la sfârșitul lunii mai 2015, pentru o perioadă de 30 de zile întro altă cauză penală, tot pentru contrabandă cu țigări.   Procurorii DIICOT susțin că cei doi împreună alte peste 20 de persoane între care și primarul comunei Ulma, Petru Marociko,  în perioada 2012 – 2014, s-ar fi constituit 3 grupări infracționale organizate în scopul săvârșirii de infracțiuni de contrabandă, pentru obținerea de beneficii financiare .

Loading...

loading...

1 Comentariu

  1. NEMESIS says:

    Vă vine să credeți sau nu, tocmai această scursură a societății a câștigat (pe bune, sau nu, nu se știe) marele premiu la Tombola Maxbet din sala Mihalache 111 desfășurată pe 26 Noiembrie 2015: un autoturism Hyundai sau, la alegere, 11.000 de euro pe care îi va folosi, fără îndoială, pentru noi fărădelegi.

    Răspunde

Lăsați un comentariu

*