Sâmbătă 18 Mai 2024, Actualizat acum 138 zile 12:00 am

Carnea de vânat nu mai are căutare pe piaţă. Directorul Direcţiei Silvice: Mai avem pe stoc 5 tone!

carne de vanatCarnea de vânat  nu mai are mare căutare  pe piață. Directorul Direcției Silvice Suceava, Sorin Ciobanu,  a declarat că  față de anii anteriori, când carnea  de vânat  era căutată de patronii pensiunilor și hotelurilor din țară, în acest an nu este deloc aşa.
„Producem anual 17 tone de carne de vânat și mai avem pe stoc 5 tone. Nu ne putem explica în totalitate care ar fi cauzele   necomercializării acestui produs, însă este posibil pe de o parte să fi scăzut numărul turiștilor.  Cert este că nu este o cerere  din partea unităților hoteliere.  Prețurile sunt  destul de accesibile. De exemplu, kilogramul de carne de mistreț se vinde cu 9 lei/kg, în timp ce carnea de căprior 17,5 lei/kg. Kilogramul de cerb comun cu 13 lei kilogramul”, ne-a declarat Sorin Ciobanu.

Carnea de vânat reduce riscul bolilor de inimă. Conține vitamine din complexul B (vitmina B12 și  B6) vitamina B12 și B 6 previne formarea unei molecule periculoase numita homocisteina. Un nivel prea mare de homocisteină  în  organism poate afecta vasele de sange, contribuind la dezvoltarea aterosclerozei, diabetului și bolilor de inima (infarct și atac de cord). De asemenea, un nivel prea mare de homocisteina este asociat cu declanșarea osteoporozei și  conform unui studiu s-a arătat că femeile care au un deficit de vitamina B 12 sunt predipuse la osteoporoză. Mai mult de atat, vitamina B12  protejează celulele colonului de efectele toxinelor cancirogene și, în plus, reduce riscul de dezvoltare a cancerului de colon.

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*