Marti 07 Mai 2024, Actualizat acum 127 zile 12:00 am

Individul care şi-a făcut o armă şi a ucis un om, pus sub control judiciar

savel-ostacioaieTribunalul Suceava a revocat, luni, măsura preventivă a arestului la domiciliu dispusă de Curtea de Apel față de Ostăcioaie Săvel Cătălin, în vârstă de 18 ani, din Siliștea-Liteni,  cu măsura preventivă  a controlului judiciar pe o durată de 60 de zile.
like-facebookEl este trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat. Instanța a dispus ca pe timpul cât se află sub control judiciar inculpatul  să respecte o serie de obligații între care să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată Tribunalul Suceava sau organul în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; să se prezinte la Poliţia Oraşului Liteni, judeţul Suceava, desemnată cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.
Totodată, Ostăcioaie Săvel Cătălin  trebuie să să respecte următoarele obligaţii:  să nu părăsească localitatea de domiciliu, respectiv sat Siliştea, oraşul Liteni, decât cu încuviinţarea prealabilă a Tribunalului Suceava;  să nu se apropie şi să nu comunice, direct sau indirect, pe nicio cale, cu părţile civile Costache Maria, Costache Robert Ilie şi Costache Elisa Marta;  să comunice periodic informaţii relevante despre mijloacele sale de existenţă; să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme.
Dacă una din măsurile impuse va fi încălcată,  măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau cu măsura arestării preventive.
Trebuie amintit că procurorii Parchetului d epe lângă Tribunalul Suceava susțineau într-un comunicat de presă în data de 22 octombrie 2014 că în seara zilei de 20 octombrie 2014, pe fondul unui conflict mai vechi, inculpatul minor O.S.C. s-a deplasat pe un teren agricol de pe raza localităţii Siliştea, oraş Liteni,  Ostăcioaie Săvel Cătălin având asupra sa o armă artizanală, l-a aşteptat pe unchiul său,Neculai Costache , 47 de ani, tată a doi copii, asupra căruia a tras un foc de armă, lovindu-l în zona abdominală, după care i-a aplicat două – trei lovituri în zona capului cu aceeaşi armă, iar din cauza leziunilor suferite, victima a decedat”. Neculai Costache a fost găsit mort la câţiva metri de casa lui pe un camp . Tânărul care atunci nu avea 18 ani,  a fost reținut atunci  pentru 24 de ore , acuzat că se face vinovat de moartea bărbatul, care a fost găsit mort, pe un teren viran din apropierea locuinţei sale.  Ulterior, instanața  a dispus arestul la domiciu.   În urma expertizei efectuate, medicii legişti au stabilit că Neculai Costache a murit după ce a fost împuşcat cu un glonţ în abdomen şi a fost lovit de două ori cu patul armei respective în cap. 

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*