Marti 30 Aprilie 2024, Actualizat acum 120 zile 12:00 am

FOTO! Aeroportul Suceava nu va fi deschis în august. Vezi noul termen!

aeroport (9)Lucrările la Aeroportul „Ştefan cel Mare” Salcea nu vor fi gata în luna august, aşa cum anunţase preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor.  Şeful judeţului a bătut palma cu Rusanoschi Gheorghe, managerul de proiect al constructorului, după ce acesta din urmă a dat asigurări  că investiția va fi gata pe 25 octombrie.
La Aeroportul Salcea a avut loc, vineri, o întâlnire de lucru  a conducerii Consiliului Județean Suceava, ai Aeroportului Salcea, reprezentanţii  firmei  „Tehnic Asist”, parlamentarii de Suceava: Neculai Bereanu, Steliana Miron și Alexandru Băișanu.
like-facebookLa  reuniune au fost prezenți și președintele Consiliului Județean Botoșani, Gheorghe Sorescu şi deputatul Costel Șoptică. Lucările de modernizare a aeroportului Salcea  au fost întârziate din cauza unor deficienţe de proiectare, care au fost remediate pe parcurs. În cadrul proiectului, se va mări pista de decolare – aterizare, vor fi modernizate căile de rulare, platforma de îmbarcare şi sistemul de balizaj, va fi construit un turn de control şi va fi amenajat terenul în vederea amplasării sistemului de navigaţie aeriană.
Și directorul Aeroportului Salcea spune că termenul de finalizare este unul realist.
După ce am stat la masa tratativelor și negocierilor cu constructorul o zi întreagă, 25 octombrie este un termen pe care îl susțin clar astăzi pentru că noi în aviație lucrăm cu sezon de vară, sezon de iarnă”,  a spus directorul Aeroportului, Ioan Măriuţa.
Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, susţine că şi Tarom-ul va opera pe Aeroportul Salcea.
„Această investiție este cea mai importantă de departe, cea mai importantă investiție din Moldova în acest moment, este o investiție complexă și totodată dificilă lucrare de infrastructură din Moldova. Iașul a avut la aeroport o altfel de investiție, nu a demolat un aeroport cum este aici, au fost efectuate lucrări pe timp de iarnă anul trecut, apoi în aprilie a început partea de fundație cu balast a pistei. Iunie și iulie au fost două luni de ploi, s-a continuat avansul la lucrări la aeroport și astăzi am ajuns la stadiul acestor lucrări de 60 la sută. Am început anul la 30 la sută, așa cum a confirmat și constructorul. În 2 luni și 18 zile am reușit lucrări, fizic, de 35 la sută, deci matematic încă 35 la sută până la sută la sută poate fi executat în perioada de două luni-două luni și ceva pentru a putea încadra în termen. După ce obținem toate avizele necesare, vom începe zborul. Asta înseamnă că tot ce s-a construit, gândit și pus în practică trebuie să lucreze integrat, tot ce înseamnă urmărire la sol și aer pentru avioane. Tot ce înseamnă fluxuri de pasageri în aerogară va trebui totul să fie integrat, dispnibil, încadrare în instrucțiuni care să fie aprobate de către Autoritatea Aeronautică și alte organisme  în plan național. Aeroportul Salcea   va oferi în final posibilitatea transportului aerian pentru locuitorii județelor Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, dar și ai regiunii Cernăuți, pentru turiștii care vizitează Bucovina, precum și pentru o serie de parlamentari care vor putea călători gratis pe ruta Suceava – București, ținând cont de faptul că TAROM și-a exprimat în scris dorința de a integra destinația Suceava în programul de zbor, după finalizarea lucrărilor de modernizare a aeroportului. Mai mult decât atât, Aeroportul Salcea este cea mai bună variantă de transport a sucevenilor și locuitorilor din județele Moldovei care lucrează și trăiesc la distanță mare de casă, în țări europene, în acest sens, Consiliul Județean Suceava și Regia Autonomă Aeroportul Internațional “Ștefan cel Mare” Salcea poartă discuții avansate cu operatori aerieni low–cost pentru zboruri pe relația Spania, dar și alte state europe iar săptămâna viitoare  o să purtăm discuții cu un alt operator aerian. În paralel , sunt discuții cu Cargo și o variantă de transport cu un avion de mai mici dimensiuni. Pista este gândită pentru a putea veni avioane mari Boeing dar luăm în calcul și operatori care să vină cu avioane mai mici de 50 de locuri. În Spania sunt circa 9.000 de suceveni care muncesc acolo deci, avem discuții pentru zboruri spre această țară dar și către alte țări din Europa”,  a spus Nechifor.

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*