Sâmbătă 18 Mai 2024, Actualizat acum 138 zile 12:00 am

Tinerii din blocurile ANL nu pot să își cumpere locuințele. Vezi motivul!

ANLGuvernanții fac legi, dar uită că mai trebuie să fie și norme metodologice de punere în aplicare. Un exemplu concret este lipsa normelor metodologice de aplicare a actului normativ privind vânzarea și cumpărarea locuințelor ANL. Tinerii nu pot să cumpere apartamentele ANL în care locuiesc, deşi au făcut cereri în acest sens.
like-facebookPrimarul Sucevei, Ion Lungu, a spus că demersurile privind vânzarea-cumpărarea în rate au fost oprite din cauză că nu există norme metodologice de aplicare a actului normativ care statuează modalitatea concretă de efectuare a tranzacţiei cu actualii chiriaşi.
„Sunt foarte mulţi interesaţi care vor să cumpere aceste apartamente cu plata în rate. Însă problema cea mai delicată este că trebuie emise norme metodologice privind modalitatea de plată a ratelor: în rate egale, pe o perioadă de 15-25 de ani, în funcţie de venit sau în rate descrescătoare la sold, la care se calculează dobânda”, a precizat Lungu.
Nici conducerea  Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe se pare că nu știe prea multe din moment ce așteaptă clarificări de la Ministerul de Finanţe. Lungu  susține că dacă aceste norme metodologice vor apărea atunci procedurile de vânzare ar putea fi reluate după data de 31 iulie.
„Din păcate, am  fost de trei ori la ANL, am discutat pe această temă cu directorul general, cu oameni de specialitate, care aşteaptă o clarificare de la Ministerul de Finanţe. Dacă nu avem această clarificare nu putem face vânzare în rate, pentru că nu ştim cum să calculăm respectivele rate, crescător sau descrescător la sold. Sper ca până la 31 iulie să vină aceste precizări”,  a conchis edilul Sucevei.

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*