Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

Liderul PMP Suceava face apel la parlamentari să sprijine finalizarea pârtiei de schi de la Rarău şi a şoselei Roman- Siret

corneliu popovici pmpLiderul organizației județene a PMP Suceava, Corneliu Popovici, a făcut apel, marţi, în cadrul unei conferințe de presă, către cei 18 parlamentari din județul Suceava  să se unească și să se concentreze pentru  dinamizarea unor investiții importante, în special pârtia de schi din masivul Rarău și șoseaua Roman- Siret. 
like-facebook
Popovici susţine că senatorii și deputații suceveni ar trebui  să aibă un punct de vedere comun la Guvern  pentru susținerea acestor investiții „strategice pentru județ”.
„Sunt investiții importante pentru județ și sunt vitale pentru că pot aduce progres și dezvoltare  atât investitorilor cât și oamenilor  țării. Un cotidian național spunea că în România sunt 10 mega- proiecte care nu au fost finalizate, iar actualul Guvern le blocat. Printe acestea se află și investiția în domeniul schiabil de la Câmpulung Moldovenesc. Până în 2012 sau investit 10 milioane de euro  iar de atunci nu s-a mai investit nimic. Unii au blamat această investiție alții au spus că este o investiție foarte bună, având girul Institutului Național al Turismului, noi nu suntem în stare să o continuăm și să o finalizăm Nu suntem în stare să finalizăm măcar primul tronson. O investiție de acest gen ar dezvolta întreg bazinul Câmpulungului nu numai municipiul. Trebuie să le reamintim că acest municipiu este denumită stațiune turistică de interes național. O considerăm o investiție vitală pentru județul Suceava și ea trebuie continuată. În 2012, Dragnea când a preluat MDRT, investițile în turism aveau alocate sume financiare dar Dragnea a decis ca banii de la minister să îi transfere lui Radu Mazăre la Constanța.   I-a transferat pentru investiții noi, investiții politice …Nu a fost nimeni, nu a fost niciun parlamentar sau parlamentari care se dau prieteni cu Liviu Dragnea  care să îl tragă de mâneacă și să aloce bani pentru punerea în funcțiune măcar a primului tronson. Dar din start acest proiect a fost privit ca neaparținându-le lor și nu ar fi bine de continuat. Un alt moment pierdut pentru pârtie a fost aceala de a separa tronsonul II și de a încerca să se obțină bani din fonduri europene. aAr fi fost un lucru bun dar pentru aceasta îți trebuie specialiști și nici așa nu a încercat cineva  să facă un efort pentru a duce mai departe investiția.Dar ce să le cer celor din Consiliul Județean când nu au fost în își gestioneze acele puncte de belvedere despre care au vorbit.  Atât a fost viziune și mă mir că nu au prins un punct de vedere și spre groapa de la Mestecăniș. Niciodată judeţul Suceava nu a mai avut 18 parlamentari şi nici nu ştiu dacă o să mai aibă, de acum încolo 18 parlamentari, într-un act de majoritate parlamentară, contează foarte mult. I-aş ruga, măcar de această dată, atât cât mai este Victor Ponta premier al României, să-şi condiţioneze votul de două investiţii în judeţul Suceava. Până la autostrăzi, haide să deschidem Suceava asta faţă de restul ţări”,  a spus Popovici.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*