Marti 21 Mai 2024, Actualizat acum 141 zile 12:00 am

FOTO! Miting în faţa Palatului Administrativ cu aproximativ 350 de persoane

protest pnl (1)Aproximativ 350 de membri PNL și simpatizanți au participat, vineri, la un miting în fața Palatului Administrativ din municipiul  Suceava. Ca și în țară, ei au protestat simultan cu dezbaterea din Parlament a moțiunii de cenzură la adresa Guvernului Ponta. Protestatarii, prin vocile unor lideri, s-au declarat nemulțumiți că le-a fost făcut un perimetru special în care să se încadreze și acesta să nu fie depășit, mai bine zis un țarc.
Printre manifestanţi veniți și din județ s-au aflat foști parlamentari, primari, consilieri judeţeni şi locali ai Partidului Naţional Libera(PNL-PDL). Nu a lipsit fostul prefect și senator PDL, Orest Onorei, fostul senator PNL, Tiberiu Prodan, viceprimarul Sucevei, Ovidiu Doroftei, primarii comunelor Moldovița și Adâncata, fostul viceprimar democrat liberal,Viorel Seredenciuc, liberalii Marius Zmău, Neculai Barbă, Cristi Crețu. Cel care a dat startul vocii purtând un  megafon  a fost liberalul din aripa PDL cunoscut sub numele de „clovnul Bobo”.
protest pnl (2)
El a fost cel care alături de protestatari  scandat lozici antiguvernamentale între care amintim  “Jos Guvernul” , „Noi vom vota, Ponta va pica”, „Jos mincinoșii”,  „Nu mai vrem nici un pic, prim-ministru bolşevic!”, „Plagiator, ţi-e frică de popor!”, „Jos comuniștii” , „Premierul cercetat, pentru furtul de la stat!”, „Noi vom vota, Ponta va pleca!” sau „Jos Ponta!”.
Protestatarii s-au întâlnit inițial în parcul din fața Prefecturii,  după care, după ce și-au primit pancardele și  pliantele inscripționare cu lozinci antiguvernamentale, s-au mutat în fața Instituției Prefectului, însă cu pași timizi întrucât cei mai grei din partid au preferat să stea în locurile umbrite sau mai în spatele celor care erau pe primele rânduri. Grigorean Ghiță, din Todirești, ne-a declarat că a venit să susțină moțiunea de cenzură și a venit însoțit de câțiva membri PNL.protest pnl (2)
Am venit la protest cu colegii mei din partid. Am fost pe locul 6 pe lista la consilieri la alegerile trecute, dar nu sunt consilier. Numai doi au intrat, însă rămân liberal în continuare. Susținem moțiunea depusă de PNL”, ne-a spus liberalul.

Liberalii susțin solicitărilor partidului
Fostul senator liberal Tiberiu Prodan a declarat că răspunde oricărei solicitări a partidului.
Astăzi, ne-am adunat să dăm un semnal și să sprijinim acțiunea parlamentarilor noștri pentru a trece această moțiune de cenzură iar noi sperăm ca până la sfârșitul anului să avem și legea votului prin corespondență”,  a spus Prodan.

Fostul senator PDL, Orest Onofrei, care a fost și prefect al Sucevei, s-a declarat nemulțumit că liberalilor protestatari li s-a făcut un țarc de către Jandarmerie și Poliția Locală.

„Suntem să susținem moțiunea de cenzură a PNL. Este prima dată de pe vremea când premier era Adrian Năstase când suntem nevoiți să stăm în țarc. Mă simt jignit că stau în acest țarc. Dreptul de vot este cel mai important drept al unei democrații. A împiedica dreptul de vot este crimă împotriva democrației. Guvernul Ponta refuză sa facă alegeri și lasă o țară întreagă fără reprezentare parlamentară, refuză să facă alegeri în orașele care  au rămas fără primari, Consiliul Local cum este și cazul municipiului Rădăuți. A refuza dreptul de vot, și mă repet, este crimă împotriva democrației. Avem români care lucrează în străinătate, au familii și merică acest drept de vot. Dacă în Republica Moldova s-a putut pentru mai puțin, eu cred că în România poate fi făcut”, a spus Orest Onofrei.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*