Vineri 17 Mai 2024, Actualizat acum 137 zile 12:00 am

Vezi cine sunt câştigătorii concursului de creativitate tehnică Fun Mechanics organizat de USV!

elevi usvLa Facultatea de Inginerie Mecanică, Mecatronică şi Management din cadrul USV s-a desfăşurat săptămâna trecută concursul de creativitate tehnică “Fun Mechanics”, organizat de un colectiv coordonat de ş. l. dr. ing. Luminiţa Irimescu, în parteneriat cu sindicatul “Univers” al USV.

Specificul acestui concurs constă în participarea unor echipe mixte, formate din studenţi din anul I şi din elevi de liceu. Aceştia din urmă au venit anul acesta de la Colegiul Economic “Dimitrie Cantemir” din Suceava şi de la Liceul Tehnologic din Cajvana. Echipele care au fost înscrise în competiţie au aparţinut celor trei specializări ale FIM: Inginerie Economică în Domeniul Mecanic, Mecatronică şi Tehnologia Construcţiilor de Maşini.

like-facebookPe durata celor 6 ore de concurs, fiecare echipă a realizat o construcţie din elemente tipizate, obţinând o structură complexă cu mecanisme mobile. Echipa câştigătoare este formată din studenţii de la specializarea Inginerie Economică în domeniul Mecanic: Vlăduţ Cucoş, Eudochia Hariuc, Cătălin Vicol şi elevul Gavril Gurău de la Liceul Tehnologic din Cajvana.

Acest gen de concurs este organizat pentru prima oară în cadrul Facultăţii de Inginerie Mecanică, Mecatronică şi Management şi are drept scop prezentarea în mod practic a aplicaţiilor în inginerie mecanică, contribuind astfel la dezvoltarea imaginaţiei şi a creativităţii tehnice a tinerilor elevi şi studenţi.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*