Luni 06 Mai 2024, Actualizat acum 126 zile 12:00 am

Fostul secretar al Primăriei Rădăuţi şi şefa de la Resurse Umane, daţi pe mâna procurorilor

secretar radauti onciulFostul secretar al Primăria Rădăuți, juristul Adrian Valentin Onciul, și șefa Compartimentului Resure Umane din cadrul Primăriei Rădăuți, Elena Mitric,  ajung pe mâna procurilor. Instituția  Prefectului a înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoriei Rădăuți o plângere penală împotriva celor doi amintiți anterior pentru comiterea infracțiunii de abuz în serviciu.
like-facebookÎn sesizarea înaintată magistraților se arată cei doi ar fi semnat o adresă din partea Primăriei către Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP)  în care la  locul destinat primarului ar fi semnat Elena Mitric, iar la cea de secretar, Adrian Valentin Onciul,  deși la acea  dată în care ar fi fost întocmit documentul și înaintat  instituției centrale, era ales viceprimar prin votul deliberativului local, consilierul  Traian Andronachi.
De altfel, Elena Mitric s-ar fi prevalat de faptul că ar beneficia de o împuternicire din partea primarului suspendat Aurel Olărean și în care, le spunea celor din Primăria Rădăuți, că ea este cea care conduce Primăria municipiului  în locul primarului democrat liberal arestat și ulterior suspendat din funcție.
Elena Mitric alături de Adrian Valentin Onciul sunt doi din cei cinci candidați la funcția de secretar al Primăriei Rădăuți, concurs pe care niciunul nu l-a trecut. Contactat telefonic, Adrian Valentin Onciul a spus că deocamdată nu a fost citat la parchet pentru audieri, iar despre el se zvonea că este omul fostului consilier local și fost viceprimar, Constantin Maerean.
Juristul Adrian Valentin Onciul a fost detașat la sfârșitul  lunii octombrie 2014  pentru o perioadă de şase luni în interes de serviciu, de la Primăria comunei Marginea, unde a îndeplinit calitatea de şef birou juridic, în funcţia publică de secretar al municipiului Rădăuţi. Numai că  în luna martie  2015, secretarul primăriei Rădăuţi, Adrian Valentin Onciul, a fost împuternicit cu transfer de atribuţii din partea primarului-viceprimarul cu atribuţii de primar Tiberiu Maerean, demis ulterior printr-un act emis pe data de 27 martie a.c., semnat de domnul Tiberiu Maerean.
Prin această decizie s-a prelungit cu încă şase luni delegarea lui Adrian Valentin Onciu, secretar titular al comunei Marginea în fruntea secretariatului municipiului Rădăuţi  Numai că, între timp, decizia a fost considerată semnată în cadru nelegal întrucât Maerean nu mai era viceprimar la data semnării, iar pe același document și-ar fi pus semnătura și Elena Mitric. 

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*