Vineri 10 Mai 2024, Actualizat acum 130 zile 12:00 am

Fost poliţist arestat pentru contrabandă de țigări

judecatorFostul polițist Cristian Iordache a fost arestat, iar alte cinci persoane implicate în contrabanda cu țigări sunt cercetate sub control judiciar.  Curtea de Apel Suceava a respins  ca nefondate contestaţiile declarate de  traficanții de țigări  Feraru Adrian Claudiu, Vicovanu Mihai, Slabu Gabriel, Solcan Florin, Cîrdei Vasile, David Cosmin Gheorghe şi Mateiciuc Adrian-Vasile împotriva deciziei  Tribunalului Suceava.

like-facebookInstanța a dispus ca fiecare inculpat contestator să plătească statului câte 200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare.

Totodată, Curtea de Apel a admis contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial şi a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar faţă de inculpaţii Dumitriu Lucian Vasile, Toma George, Băciţa Nicolae, Mateiciuc Adrian Vasile, Schipor Petru Laurenţiu, Marocico Petru, Huszti Levente pe o durată de 60 de zile, care se calculează de la data de 27 mai 2015 şi până la data de 25 iulie 2015, inclusiv.

Trebuie amintit că nu mai puţin de 29 de persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, după cele 70 de percheziţii de la începutul săptămânii trecute ,  făcute într-un amplu dosar de contrabandă de și țigări, asociere în vederea constituirii de grup infracțional , printre cei săltați și duşi la sediul DIICOT numărându-se şi primarul comunei Ulma, Petru Marocico ,  interlopul fălticenean Daniel Ştefan Blanaru , alias „Blană” și fostul polițist fălticenean  Cristian Mihai Iordache (37 de ani), reținut la Focşani, în mai 2015, într-un dosar al DIICOT Vrancea, pentru contrabandă cu ţigări, pe care le transporta din judeţul Suceava în alte judeţe cu un autoturism  BMW X6.

Pentru Marocico, fost poliţist de frontieră, poreclit „Zaridon”, a mai reținut în perioada decembrie 2007 – februarie 2008  și în perioada iunie-iulie 2011, când a fost eliberat sub control judiciar , în ambele cazuri fiind cercetat  pentru contrabandă. Procurii  DIICOT susțin că începând cu luna iulie 2013, în mod repetat, dar în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, a săvârşit mai multe acte materiale ce întrunesc fiecare în parte conţinutul infracţiunii de contrabandă”. După ce au fost prezentați instanței ,Tribunalul Suceava a decis că vor sta în arest  Vicovan Mihai, Neculai  Slabu, David Cosmin Gheorghe, Solcan Florin, Cârdei Vasile și Feraru Adrian Claudiu. Instanța a decis să fie cercetați sub control judiciar primarul comunei Ulma, Petru Marocico împreună cu Toma Gheorghe, Nicolae Băcița, Petru Laurențiu Schipor, Levente Huszti, Adrian Vasile Mateiciuc și Lucian Vasile Dumitriu.

 

Fostul polițistul Cristian  Mihai  Iordache, arestat preventiv pentru 30 de zile

 

Instanța a dispus   propunerea de arestare preventivă formulată de DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava faţă de Iordache Cristian Mihai și dispune arestarea preventivă a acestuia  pe o perioadă de 30 de zile, începând de la data încarcerării.   Iordache este acuzat de structurile de combatere a crimei organizate din Vrancea că a livrat în perioada martie-aprilie a.c. peste 100 de baxuri de ţigări de contrabandă, în valoare de peste 500.000 de lei. De asemenea, fălticeneanul este acuzat în acelaşi dosar că, în urmă cu câteva săptămâni, a vrut să lovească cu BMW-ul pe care îl conducea maşinile de poliţie şi pe poliţiştii care încercau să-l prindă în flagrant.

Încă cinci persoane,  cercetate control judiciar

 

Judecătorii au dispus totodată, luarea măsurii preventive a controlului judiciar faţă de Şuleap Vasilică, Rusei Gheorghe, Paul Istvan Szilard, Vornicu Ionel, Popescu Ioan pe o durată de 60 de zile, începând de ieri,  şi până la data de 01 august 2015, inclusiv. Pe perioada controlului judiciar , inculpații trebuie să respecte o serie de obligații între care  să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori sunt chemaţi;  să informeze de îndată instanţa sau organul judiciar în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei;  să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea lor, conform programului de supraveghere întocmit de acesta, după cum urmează: – inculpatul Şuleap Vasilică la Poliţia oraşului Siret, jud. Suceava – Rusei Gheorghe la Poliţia mun. Moineşti, jud. Bacău – inculpatul Pal Istvan Szilard la Poliţia mun. Miercurea Ciuc, jud. Harghita – inculpatul Vornicu Ionel la Poliţia com Ipoteşti, jud. Suceava – inculpatul Popescu Ioan la Poliţia com Straja, jud. Suceava d) să nu depăşească limita teritorială a României decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar; e) fiecare dintre aceşti inculpaţi să nu se apropie şi să nu comunice, direct sau indirect, pe nicio cale, cu ceilalţi inculpaţi din prezentul dosaralin.

Judecătorii atrag atenția că  că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor impuse în sarcina lor, controlul judiciar poate fi înlocuit cu măsura arestului la domiciliu sau cu măsura arestării preventive.

 

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*