Duminică 05 Mai 2024, Actualizat acum 125 zile 12:00 am

Două locuinţe din Vicovu de Sus şi una din Moldoviţa, arse din cauza unui trăsnet

incendiu casaDouă locuinţe din Vicovu de Sus au ars, duminică după-amiază, într-un incendiu produs din cauza unui trăsnet. Militari de la Garda de Intervenţie Vicovu de Sus şi de la Detaşamentul de Pompieri Rădăuţi, împreună cu lucrători ai Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă din localităţile Vicovu de Sus, Voitinel şi Bilca, au intervenit cu şase autospeciale pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu care a afectat două gospodării, în oraşul Vicovu de Sus.

like-facebookLa sosirea pompierilor, ardeau violent acoperişul unei case de locuit şi mai multe anexe gospodăreşti, existând pericolul de propagare la proprietaţile aflate în imediata vecinătate.

Primului proprietar, Viorel D., i-au ars acoperişul casei de locuit pe aproximativ 87 de metri pătraţi, precum şi adăpostul de animale şi depozitul de furaje, construcţie corp comun, pe 96 de metri pătraţi. I s-au degradat pereţii portanţi ai casei pe 80 de metri pătraţi, unelte agricole şi alte bunuri din gospodărie.

Celui de-al doilea proprietar, Constantin D., i-a ars acoperişul depozitului de furaje pe o suprafaţă de 80 de metri pătraţi.

„Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un trăsnet direct”, susţin pompierii suceveni.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime omeneşti, iar forţele de intervenţie au salvat locuinţele şi anexele învecinate.

Tot un trăsnet a fost cauza unui incendiu din satul Râşca, comuna Moldoviţa. Militarii Detaşamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă din localităţile Moldoviţa şi Vatra Moldoviţei, au intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodăria lui Ilie P., din satul Râşca, comuna Moldoviţa. Din cauza pantei abrupte şi a terenului accidentat inaccesibil autospecialelor, forţele de intervenţie au fost nevoite să parcurgă pe jos mai bine de trei kilometri, până la locul incendiului. La sosirea pompierilor, ardea casa de locuit, construită din lemn, cu învelitoare din şindrilă, existând pericolul de propagare la adăpostul de animale. Casa a ars în proporţie de 85%, iar pe lângă aceasta au mai fost distruse de flăcări obiecte de mobilier, articole de uz casnic şi electrocasnice.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*