Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Manifestări organizate de poliţiştii suceveni de Ziua Internaţională a Copilului

foto 1 iunie 6Venind în întâmpinarea manifestărilor dedicate de 1 iunie – Ziua Internaţională a Copilului, poliţiştii de prevenire din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava au desfăşurat în perioada 25 – 31 mai 2015 o serie de activităţi menite să promoveze drepturile copiilor dar şi să îi responsabilizeze pe aceştia cu privire la potenţialele riscuri şi pericole.

Întâlnirile cu elevii, profesorii, dar şi cu părinţii s-au desfăşurat cu preponderenţă în mediul şcolar, peste 500 de copii cu vârste cuprinse între 5 şi 15 ani participând la activităţi interactive cu tematică şi componentă preventivă.

Personalitatea delincventului minor este rezultatul unei îmbinări neizbutite, a tuturor factorilor care concură la formarea personalităţii umane, îmbinare care dă naştere unei personalităţi temporar imperfecte care îmbină greutăţi de diferite grade în procesul de adaptare la cerinţele vieţii în societate.

foto 1 iunie 3Având în vedere aceste considerente, poliţiştii consideră tot mai importantă activitatea de informare şi responsabilizare a tinerilor cu privire la riscul infracţional şi victimal încă de la cele mai fragede vârste.

Tocmai de aceea au fost iniţiate aceste activităţi interactive în care copiii şi poliţiştii relaţionează în mod direct, într-o abordare modernă de implementare a conceptului preventiv.

O atenţie deosebită a fost acordată tinerilor aflaţi în situaţii de risc victimal crescut. Sunt copiii cu care soarta nu a fost atât de darnică, cei pentru care Centrele de plasament reprezintă casa de zi cu zi.

Poliţiştii suceveni au oferit cadouri tinerilor din cele 15 case de tip familial din cadrul Centrului Lurenţia Ulici din Gura Humorului. S-au purtat discuţii cu aceştia şi au fost organizate concursuri pe diverse teme, fiind încurajată relaţionarea şi munca în echipă. Copiii au primit de la poliţişti, cu sprijinul RCHF şi a preşedintelui acestei organizaţii, dl. Brian Douglas,   rechizite, articole de papetărie, rucsacuri şi cărţi, materiale

Tinerii şi personalul centrului au oferit în schimb poliţiştilor momente artistice inedite şi au arătat că spiritul de copil dăinuie peste orice greutăţi şi provocări ale vieţii.

Tuturor copiilor, poliţiştii suceveni le urează ,,La mulţi ani!” şi o copilărie în Siguranţă!

Sursa: Comunicat de presă


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*