Vineri 17 Mai 2024, Actualizat acum 137 zile 12:00 am

FOTO! Marinică Sofroni, instalat oficial la conducerea Primăriei Rădăuți

secretar  MarinicaMunicipiul Rădăuți are, în sfârşit, conducere. Marinică Sofroni, numit prin ordin al prefectului județului ca secretar la Rădăuți, a fost instalat oficial în funcţie sâmbătă.
La ora 10.00, prefectul Constantin Harasim a citit ordinul de numire în funcţie, eveniment ce a avut loc  în sala de ședințe a Primăriei Rădăuți. Au mai ținut să fie prezenți deputatul PLR, Constantin Galan, cel care s-a implicat în soluționarea blocajului de la Primăria Rădăuți,  și care a făcut alături de  Constantin Harasim numeroase demersuri la oficialii din Guvern inclusiv la premierul Victor Ponta.
like-facebookÎn sală au mai fost primarul din Frătăuții Noi, șefii de servicii din Primăria Rădăuți, șeful Poliției Locale și liderul de sindicat, Dan Șușnovici.
Marinică Sofroni va fi secretar până la ocuparea acestei funcții publice de conducere prin concurs organizat în condițiile legii, dar nu mai mult de șase luni.
În ordin se prevede că,  pe perioada detașării, Marinică Sofroni va exercita atribuții prevăzute în Ordonanța de Urgență de miercuri pentru completarea Legii administrației locale 215/2001 și Legea  273/2006 privind finanțele publice locale. Stabilirea drepturilor salariale de care va beneficia Marinică Sofronie se va face de către prefectul județului Suceava pe baza referatului întocmit de Compartimentul de specialitate al Primăriei municipiului Rădăuți ce va fi înaintat reprezentantului Guvernului în teritoriu. 
Harasim a ținut să sublinieze că Marinică Sofroni este un profesionist în domeniul juridic, că are 11 ani de experiență deja și că va beneficia de sprijinul său pentru ca Rădăuțiul să fie deblocat cât mai repede din situația neplăcută în care a ajuns.

Marinică Sofroni a spus, la rândul său, că își dorește o bună colaborare cu toți angajații Primăriei și ai instituțiilor din subordine precum și a instituțiilor publice de pe raza municipiului Rădăuți.

„Vă asigur pe dvs. și pe toți rădăuțenii că voi face tot ceea ce îmi stă în puterea și priceperea mea ca să rezolv și acele < probleme curente> pe care legea ne dă dreptul”,  a spus Sofronie.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*