Vineri 03 Mai 2024, Actualizat acum 123 zile 12:00 am

Suceveni diagnosticaţi cu HIV după relaţii sexuale întâmplătoare, în străinătate

hivUn număr de 15 suceveni au fost diagnosticaţi cu HIV în primele patru luni ale acestui an. Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, media anuală de depistare a unor cazuri de HIV este de 18-20 de cazuri.
Cei 15 pacienţi diagnosticaţi cu HIV au vârste cuprinse între 6 şi 54 de ani. Zece dintre aceştia sunt bărbaţi şi majoritatea au s-au îmbolnăvit după ce au avut relaţii sexuale pasagere în timp ce se aflau la muncă în străinătate.
Cel mai tânăr pacient depistat este un băieţel în vârstă de şase ani din zona Fălticeni, iar cel mai în vârstă este un bărbat în vârstă de 59 de ani din zona Sucevei.

like-facebookDin analiza epidemiologică făcută asupra cazurilor nou depistate, noi, la majoritatea am descoperit ca factor de risc relaţii sexuale întâmplătoare practicate în perioada când persoanele respective au muncit în străinătate, aceasta fiind şi una din explicaţiile creşterii numărului de cazuri noi depistate, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, directorul adjunct al DSP Suceava, Cătălina Zorescu.
Direcţia de Sănătate Publică Suceava a primit de la Ministerul Sănătăţii suma de  2.087.000 lei pentru derularea Programului Naţional pentru supravegherea şi controlul HIV. Anul trecut, patru persoane au murit din cauza infecţiei cu HIV.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*