Joi 02 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Garda de Mediu a dat amenzi de 335.000 de lei în primul trimestru al anului

adriana iordacheGarda de Mediu Suceava a realizat în trimestrul I al acestui an 135 de inspecții planificate la obiective încadrate în clasele de risc A, B, C și D cuprinse în Planul anual de control. Dintre aceste 55 în domeniul controlului poluării industriale și 80 în domeniul controlului biodiversivității, biosecurității și ariilor naturale protejate.

Potrivit șefului Gărzii de Mediu Suceava, Adriana Iordache, alte 160 de inspecții au fost realizate deși acestea nu au fost planificate din care 118 în domeniul controlului poluării industriale și 42 în domeniul controlului biodiversității, biosecurității și ariilor naturale protejate.

Iordache susține că 38 de controale au vizat verificarea sesizărilor și petițiilor, 9 insecții în urma autosesizării, 1 polurae accidentală, 101 inspecții dispuse de Comisariatul General al GNM,1 inspecție pentru identificarea de obiective noi, 2 controale pentru realizarea măsurilor impuse și 9 inspecții cu alte autorități. Potrivit șefului Gărzii de Mediu Suceava, cele 101 inspecții au fost realizate împreună cu reprezentanți ai Instituției Prefectului, ISU Bucovina și SGA Suceava, iar controalele au vizat verificarea stării de salubritate a cursurilor de apă, căilor de comunicație a localităților.

Urmare a acțiunilor de inspecție planificate și neplanificate, s-au aplicat 41 de sancțiuni contravenționale principale din care 21 amenzi în valoare totală de 335.000 lei, 20 de avertismente, 1 sancțiune contravențională complementară-suspendare de activitate, 1 sesizare a organelor de cercetare penală și 1 propunere de suspendare a actelor de reglementare” a spus Iordache.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*