Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

Un fost poliţist de frontieră nu poate justifica o avere de peste 51.000 de euro

politist de frontieraUn fost poliţist de frontieră este cercetat de Agenția Națională de Integritate (ANI) după ce nu a putut justifica o avere de peste 51.000 de euro. ANI a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate, în cuantum de181.134,94 Lei (aprox. 51.183,50 Euro), între averea dobândită şi veniturile realizate de către Cătălin Dumitru Zebreniuc, fost agent principal în cadrul Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră Suceava – Serviciul Poliției de Frontieră Siret, în perioada 2007 – 2011.

like-facebookAgenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Suceava în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către Zebreniuc în perioada 2007 – 2011.

Fostul poliţist „a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoana evaluată a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere”, se arată într-un comunicat al ANI.

Zebreniuc făcea parte din gruparea infracţională de contrabandişti, condusă de preotul botoşănean Dumitru Horga, alături de comisarul şef Nelu Fediuc. Fostul poliţist de frontieră a fost condamnat în martie la cinci ani de închisoare


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*