Miercuri 01 Mai 2024, Actualizat acum 121 zile 12:00 am

Pompierii voluntari s-au întrecut pe Bazinul Dornelor

pompieri voluntari1Comuna Cârlibaba a fost, duminică, gazda fazei zonale a competiţiei dintre pompierii voluntari, pe bazinul dornelor. În competiție au fost înscrise și ar fi trebuit să participe șase echipaje ale pompierilor voluntari din Cârlibaba, Dorna Arini, Crucea, Iacobeni și societatea privată Rompetrol și Ciocănești. Numai că doi voluntari de la Ciocănești nu au mai ajuns întrucât au fost invitați la o nuntă și nu s-au mai putut trezi, prin urmare Serviciul Voluntar de Pompieri s-a retras din concurs.

Competiția i-a pus la încercare pe pompierii voluntari la trei probe- ștafeta 4 ori 100 metri, pista de indemânare și dispozitivul de lupta-stins incendii. Concursul a fost unul aprig, iar cei mai buni voluntari au trebuit să-și demonstreze măiestria. Locul 1 a fost atribuit Serviciului de Pomperi Voluntari din Cârlibaba, locul II -Serviciul Volutar de Pompieri din Crucea, iar locul III a fost atribuit pompierilor voluntari din Dorna Arini.

„Aceste concursuri reprezintă o activitate importantă din viaţa Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă pentru că probele de concurs şi pregătirea pentru aceste probe reprezintă o pregătire pentru eventualele situaţii de urgenţă la care aceste servicii pot fi solicitate să intervină”, a spus primarul din Crucea, Dorin Rusu. 

Participanţii au spus că s-au pregătit din timp pentru concurs.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*