Sâmbătă 27 Aprilie 2024, Actualizat acum 117 zile 12:00 am

Localnici din Salcea, cu jalba-n proţap la prefect. Vezi ce nemulţumiri au!

prefectura suceava (3)Mai mulți localnici din Salcea s-au adresat, vineri, Prefecturii Suceava, nemulțumiți  de faptul că  Primăria,  în frunte cu primarul   Ilie Lungu, nu le eliberează adeverințe necesare la APIA în vederea primirii de subvenții. Oamenii spun că  dețin terenurile de ani buni, dar nu au luat subvenție deși sunt persoane agreate de edil în aceeași situație și aceștia au  primit documentul cu pricina de la Primărie.
like-facebookInstituția Prefectul a ascultat localnicii din Salcea și a promis că va trimite la fața locului Corpul de Control al Prefectului.  Ei susțin că dețin terenurile ca moștenire, iar alții și-au cumpărat  parcele pentru care nu sunt  încă intabulați, dar  dețin titluri de proprietate.  Cu toții afirmă  că  și în alte sate sunt persoane în aceeași situație și au primit adeverințe de la Primării pentru a le fi acordate bani de la Agenția de Plăți și Intervenții în Agricultură. Oamenii spun că  sunt persoane care dețin de la 50  la 100 sau chiar 300 de hectare și deși cultivă  pământul nu pot intra în posesia subvenției.
„Eu am o suprafață de 50 de hectare de teren fără acte, și 70 de hectare cu acte. Le lucrez pe toate. Facem demersuri ca și în anii trecuți să ne aprobe acordarea de subvenții, să ne dea adeverință că terenul este cultivat deja, am pus culturi. Acte am, dar nu este făcută moștenirea și aceasta este greoaie. Alte primării din județ aprobă, dar primarul din Salcea nu vrea”, ne-a spus Neagu Gheorghe.  În grupul de oameni care a fost la Instituția Prefectului s-a mai aflat și un bărbat, care a precizat că edilul din Salcea, atunci când trebuia să elibereze adeverințe, întreba de la ce partid este și care era de la PSD era respins.
„Avem teren pentru că nu este succesiunea făcută, iar domnul primar nu vrea să ne elibereze adeverențele pentru APIA.  Am fost la el și s-a jurat că și tatăl lui din mormânt dacă apare nu ne eliberează. Nu am primit din 2006 adeverințe deși noi  an de an am eefctuat toate lucrările agricole și am luat recolta. Nu am lăsat pământul pârloagă.   Cei de la APIA spun că dacă aducem documentul de la Primărie ne dau subvenții însă primarul refuză. Am fost la subprefectul Atanasă Nistor și a spus că întocmim o situație exactă a numărului de persoane cu suprafețele pe care le dețin  și o să trimită Corpul de Control la Primăria Salcea”,  a spus  bărbatul.
La discuțiile de la Prefectură a fost prezent și directorul interimar  APIA Suceava, Iacob Caciur,   care a spus că nu are nimic împotriva subvențiilor numai că oamenii trebuie să vină cu adeverințe de la Primărie.

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*