Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

Indivizi trimişi în judecată după ce au ameninţat cu moartea un poliţist

judecat 2Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți a înaintat, vineri, rechizitoriul pe numele a două persoane din Marginea  acuzate de comiterea infracțiunii de ultraj și instigare la ultraj.  Viorel Mihu, în vârstă de 50 de ani, și Costică Lofqvis-fost Mihalescu, în vârstă de  39 de ani,   vor ajunge în fața instanței, iar în cazul în care vor fi găsiți vinovați vor petrece câțiva ani în spatele gratiilor. 

Din ancheta efectuată sub coordonarea unui procuror  reise că pe data 23 august 2014 Viorel Mihu a fost oprit în trafic pentru control, în timp ce conducea o maşină, de un echipaj din care făcea parte şi agentul-şef principal Liviu Bahan. Ofticat  că a fost oprit, bărbatul, care avea  pe rol un proces în care contestă o amendă dată de poliţie, ar fi apelat la Costică Lofqvist (fost Mihalescu), pentru a-l pune la punct pe poliţist.
like-facebookTrei zile mai târziu,  cei doi l-au urmărit în trafic pe şeful de post Liviu Bahan de la sediul Secţiei de Poliţie Marginea şi până la domiciliul său din Marginea. Potrivit procurorului de caz, în  baza înţelegerii prealabile, Costică Lofqvist i-a adresat ameninţări cu uciderea prin incendiere persoanei vătămate, de natură a o alarma.  Viorel Mihu a fost  pus sub acuzare pentru infracţiunea de instigare la ultraj, iar  Costică Lofqvist, care locuieşte de ani de zile în Suedia, se afla atunci  la Marginea în concediu, pentru ultraj. 

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*