Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

Ministrul pentru Dialog Social: Sigur săptâmâna viitoare Guvernul va veni cu un act normativ prin care se va debloca situația de la Rădăuţi

ministru (4)Ministrul pentru Dialog Social,Liviu Pop, a declarat, joi, la Suceava, că în ședința de săptămâna viitoare Guvernul va adopta un act normativ care va debloca situația în care se află Primăria  Rădăuţi, dar nu a precizat însă  care este soluția găsită. El a spus că are această informație, dar nu poate detalia amănunte referitoare la hotărâre.

Ieri, în ședința de Guvern s-a discutat situația de la Primăria Rădăuți dar nu numai cea de aici ci și cea în care se află o primărie din județul Cluj.Un prim pas s-a făcut  prin promulgarea privind alegerile locale, legea a fost aprobată de curând, intrăm pe un nou act legislativ, fapt pentru  care în cazul   orașului Rădăuți, ca să  spunem concret, săptămâna  viitoare în ședinţa de Guvern se așteaptă un act normativ prin care să putem debloca situația de la Rădăuți. Acel act normativ va fi înaintat de Ministerul Justiției împreună cu Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Dezvoltării și ministrul pentru Relația cu Parlamentul.  Actul normativ respectiv va permite deblocarea situației, nu vă pot spune mai multe astăzi,  pentru că nu am mandat din partea Guvernului, dar sigur săptâmâna viitoare Guvernul  va veni cu un act normativ prin care se va debloca situația. Oficial nu știu  care este soluția. Oficial nu am mandat să vă spun și nici un alt membru din Guvern. Doar premierul Victor Ponta vă poate spune acest lucru. Se lucrează la acest act normativ. Este rolul Ministerului Justiției și al Ministerului dezvoltării să vină cu soluția. Ministerul Justiției trebuie să ne spună pentru ca acest act normativ să nu fie atacat la Curtea Constituțională”,  a spus Liviu Pop.

El a mai precizat că atunci când a fost făcută legea administrației locale nimeni nu s-a gândit că se poate ajunge într-o asemenea situație.

„Necazul este pentru noi, din păcate că orice modificare pe legea electorală sau legea administrației locale se duce în zona în care se politizează. Din Opoziție sau de la Guvernare, orice dezbatere sau discuție pe comisie, întotdeauna pe un act normativ sau inițiativă legislativă pe acest subiect se spune că se face cu un interes”,  a conchis  Pop.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*