Duminică 28 Aprilie 2024, Actualizat acum 118 zile 12:00 am

Proclamaţia de la Rădăuţi: Cetăţenii să nu mai plătească taxe şi impozite

Sorin Robu, iniţiatorul Proclamaţiei

Sorin Robu, iniţiatorul Proclamaţiei

Câţiva locuitori ai municipiului Rădăuţi au lansat, miercuri, o proclamaţie prin care solicită luarea de urgenţă a unor măsuri în favoarea cetăţenilor. De asemenea, localnicii, în frunte cu iniţiatorul proclamaţiei, Sorin Robu, îi acuză pe politicieni, dar şi pe cei de la guvernare că bat pasul pe loc şi nu a făcut nimic efectiv pentru rezolvarea situaţiei de la Rădăuţi.

like-facebookOrasul nostru cunoaste una din cele mai catastrofale administratii care au ajuns vreodata  la conducerea destinelor locuitorilor nostri. Primarului ales al municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean, este suspendat din septembrie 2014  iar Consiliul Local al municipiului Rădăuţi a fost dizolvat prin hotărâre judecătorească definitiva. Consilierii locali au pierdut mandatele inclusiv viceprimarul care avea atributiile primarului. Prefectul a transmis MAI documentaţia pentru organizarea de alegeri parţiale anticipate la Rădăuţi, cu propunerea datei de 31 mai, dar calendarul şi data alegerilor urmează trebuie să fie stabilite printr-o hotărâre de guvern care nu mai vine! Care este realitatea in Radauti?  Peste 200 de persoane nu si-au primit salariile de luni de zile!  Nu se fac investitii locale, asfaltarile si lucrarile de intretinere a sistemelor vitale sunt ZERO !!  Nu se fac plati pentru lucrarile executate de anul trecut si pana acum, in consecinta multe din firmele conexe primariei intrand in insolventa sau inchizandu-si portile, trimitand muncitorii acasa, fara salariile cuvenite. Firmele comerciale mici si mijlocii sunt si ele in pragul falimentului pentru ca sute  de oameni din oras nu si-au mai luat  salariile lunare. Politicienii de Suceava se dau disparuti nefiind de gasit si neimplicandu-se in rezolvarea cazului.  Prefectura se declara incapabila de a actiona in vreun fel, asteptand si ea decizii si minuni de la capitala tarii, de la un guvern surd si mut. In schimb, incasarile taxelor si impozitelor functioneaza din plin, secatuind si ultimele rezerve financiare ale cetatenilor si ale sutelor de firme aflate in insolventa sau in faliment”, susţine Robu.

Potrivit proclamaţiei, ar trebui luate nişte măsuri pentru a veni în sprijinul cetăţenilor. Una dintre acestea ar instituirea unui comandament guvernamental de urgenţă pentru Rădăuţi, „oras lovit de calamitate, administrativ, social, politic si economic”. Oamenii din Rădăuţi să nu mai plătească taxe şi impozite pentru perioada în care nu a avut nici primar, viceprimar, secretar şi nici Consiliu Local.

Semnatarii proclamaţiei sunt: Sorin Robu, Albert Alin Dorin, Catalin Urdoi, Popa Lucian  Constantin,  Gabriel Martinescu şi Marius Hojbota.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*