Duminică 19 Ianuarie 2025, Actualizat acum 18 zile 12:00 am

Festivalul internaţional de muzică Blues Con-Fusion, Fani Adumitroaie. Vezi programul!

Afis festival -printFestivalul internaţional de muzică Blues Con-Fusion, Fani Adumitroaie, ediţia a VI-a are loc vineri şi sâmbătă,  22-23 mai. Este  pentru prima dată când acesta se organizează în aer liber, la Gârla Morii, un spațiu ce va fi special amenajat pentru acest eveniment, locuri pentru 700 persoane, corturi, scenă profesională acoperită. Organizatorii au pregătit şi o zonă de mini-camping pentru cei ce vor dori să stea la cort, preparate la grătar , ceaun și proțap, bere, înghețată și multe altele.
Altă noutate ar fi aceea că joi, în pre-ziua desfășurării concertelor la scena principală, parte din artiștii ce vor concerta acolo vor putea fi văzuți, ascultați și luați la întrebări prin parcurile din Suceava, într-o ordine aleatoare.

like-facebook„Dacă ar fi să punem un motto acestui festival, în afară de a prezenta Suceava ca un oraș de iubitori de muzică bună, un oraș unde se nasc și cresc artiști de valoare, un oraș care poate găzdui festivaluri internaționale de orice fel, dacă ar fi să adunăm toate acestea sub o singură umbrelă, am putea  spune că muzica  este cea care leagă prietenii și poate schimba oamenii în bine”, declară organizatorul Festivalului, Bobby Stroe.

Concertele vor începe la orele 20.00, în fiecare seară.

Programul Festivalului
 
Vineri, 22 mai
VALI “SirBlues” RĂCILĂ ( multiple chitări, voce, muzicuță) & RAUL KUSAK (clape de toate felurile) –HANDMADE BLUES
Handmade Blues” este unul dintre cele mai dragi albume pe care le-am produs vreodată. Și asta, pentru că îl iubesc pe Vali Răcilă, pentru că îl ador pe Raul Kusak, pentru că sunt sclavul blues-ului, pentru că sunt convins că un astfel de material discografic trebuie să existe pe raftul fiecărui iubitor de muzică. Ascultați, ascultați, ascultați și, sigur, îmi veți da dreptate. – Nicu Alifantis
Am vazut pe scena un domn mai in varsta, cu parul lung, cu barba lunga, inconjurat de 4 sau 5 chitare printre care si un Dobro, care se pregatea sa inceapa. Si a inceput. De la ora 22:00 pina la ora 01:30 cred, omul acesta m-a facut sa visez cu ochii deschisi. O voce calda, care duce mai mult spre blues-folkul american, piese in prima auditie si pe care am inteles ca doar el le cinta prin tara noastra, mai ritmate, mai lente dar cantate cu sufletul si din pasiune. – Traian Maicanescu
Vali Răcilă ne-a  spus: “Am ales blues-ul pentru că este cea mai simplă, cea mai directă şi cea mai apropiată formă de muzică de sufletul omului. Nu ştiu de ce unora li se pare complex, pentru că este foarte, foarte simplu, deoarece acest gen de muzică, practic, ca tehnică, se naşte din trei acorduri. În fine, de ce blues? Blues, pentru că ăsta mi-a sunat în ureche, încă de când eram mic copil, ăsta mi-a atins inima”.
Cât despre Raul Kusak, orice s-ar spune este fie deja de domeniul trecutului, fie incomplet. Pentru că el însuși este un muzician al clipei, integrându-se perfect oricărui gen muzical îl abordează. Fie că e jazz, blues, pop sau clasică, amprenta personală este atât de bine definită incât fiecare notă capătă, practic, alte sensuri și rămâne mult timp în memorie.
JOE RUSI TRIO & FRIENDS (No.).
 Elevul, discipolul, fiul adoptiv al lui Fane vine, din nou, pentru a onora memoria părintelui său. No. 1 în Norvegia, țara sa adoptivă, cu multe distincții importante și un CV artistic impresionant, cu un repertoriu bogat și variat interpretat într-o manieră proprie dar autentică în același timp, Joe va fi, cu siguranță un nume cu care veți rămâne mult timp în memorie. O activitate concertistică bogată, cu mini-turnee europene, dar și americane, cu un cd nou-nouț în lucru (înregistrat în New Orleans în primăvara 2015, cu muzicieni de marcă), cu multitple distincții culturale în țara sa adoptivă, Joe Rusi & Friends propune compoziții proprii și coveruri interpretate într-o manieră foarte personală.
Componență: Joe Rusi – chitară, voce, Kjell Martin Sirnes – tobe, voce, Frank Overland – bass, Inge Svege – clape, muzicuță
RAREȘ TOTU 50/35 (Ro) – feat DEAN BOWMAN (USA)
Anul acesta Rareș împlinește 50 de ani. Și 35 de ani de cântat. Considerat cel mai bun chitarist atât în România, cât și în Ungaria, cu un scurt periplu pe continentul american, membru fondator al multor proiecte muzicale excelente (Midnight Express, Midnight Sun fiind doar 2 dintre ele), Rareș a deschis concertul Deep Purple, momentul fiind extrem de important pentru cariera sa . Cu ocazia festivalului sucevean, Rareș propune un proiect cu totul special, o surpriză absolută pentru toată lumea, pe care ține morțiș să n-o prezinte decât în momentul concertului. Un jam-band așa cum scrie la carte, unic în felul său.
Invitatul lor special în recital, DEAN BOWMAN este una dintre cele mai bune voci masculine ale momentului, unul dintre obisnuiții marilor scene de jazz si blues din toată lumea.
Rareș Totu – chitară, voce; Cosmin Farcaș – clape, voce; Seby Yoo – bass, Radu Hanes – tobe, invitat Dean Bowman (USA) + surprize
Sâmbătă, 23 mai
MARIUS DOBRA BAND (Au)
Marius Dobra este un orădean stabilit în Austria, activând ca artist profesionist după terminarea liceului (în 1985) până în 1996 în ambele țări, printre altele fiind și ghitarist al trupei Riff din Sibiu. După o întrerupere de 15 ani în cariera artistică, timp în care s-a ocupat de o companie personală, după o boală datorată surmenajului, Marius hotărăște să se reapuce de cântat. Muzica i-a fost recomandată ca terapie și hobby, dar s-a transformat rapid în ceva mai mult, o carieră mică în lumea blues-rock-ului. Cele mai multe dintre piese sunt fie scrise de el, fie variante proprii ale unor riff-uri de blues vechi, o abordare destul de“nemțească” a standardelor, precisă dar foarte antrenantă. La inițiativa lui A.G. Weinberger, Marius a reprezentat anul acesta România la European Blues Challenge, în Bruxelles.
Componența în care va fi prezent Marius Dobra Band îi cuprinde pe: Scheer Pepi – bass, voce, Oliver Zisko – tobe și Marius Dobra – chitară, voce
BORSODI BLUE TRIO (Hu)
Trupa este formată în 2006 și un strop de blues pe o bază solidă de jazz-rock, cu accente funk, multă improvizație și umor. Una dintre cele mai bune trupe de gen din Ungaria, iubită și foarte apreciată într-o șară care nu duce lipsă de nume importante ăn sfera blues-ului. Un trio plin de feeling, evident cu o amprentă proprie pusă pe standardele de blues, dar și cu compoziții proprii  pline de inspirație.
Borsodi Blue Trio are la activ 2 albume “Hit The Road And Live The Blues” (2008)  și “ Moonshine and Wine” (2011), ambele fiind foarte appreciate la timpul lor.
Members: Borsodi László – chitară, voce;  Tímár Tamás – tobe;  Pfeff Márton – bass
NIGHTLOSERS (Ro)
La dicționar scrie că prestează etno blues jazz. Asta pentru că nu se poate hotărî nimeni. De la zolitor, buzuki, vioară, până la cele mai electrice chitări care interpretează blues de la începutul secolului trecut și un solo de tobe asezonat cu arii de operetă și țipurituri, Nightlosers propun un ansamblu de muzică adevărată și voie bună. În peste 20 de ani de carieră împreună, cu 4 albume de studio care au surpins de fiecare dată, cu turnee în toată Europa și America de Nord, clujenii au fost primiți cu bucurie de fiecare dată, așteptați cu nerăbdare, fiecare apariție fiind una excelentă.
Trupa Nightlosers: Hanno Hofer – chitara, voce; Jimi Laco – chitara, vioara; Lucian Pop – bas; Grunzo Geza – clape;Claudiu  Nasu’  Purcărin- tobe.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*