Joi 02 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Prefectul Sucevei a sesizat Curtea Constituțională despre situația de la Rădăuți

prefectPrefectul Sucevei, Constantin Harasim, a sesizat președintele Curții  Constituționale, Augustin Zegrean, cu privire la situația în care se află municipiul Rădăuți și a cerut sprijin pentru deblocarea acesteia. Harasim arată în adresa înaintată Curții Constituționale faptul că primarul Aurel Olărean, ales la alegerile din 2012, este în arest la domiciliu, iar ordinul de suspendare este în continuare în vigoare pe perioada arestului.
Reprezentantul Guvernului în teritoriu arată că și Consiliul Local Rădăuți a fost dizolvat potrivit unei hotărâri judecătorești, iar postul de secretar este scos la concurs după ce persoana delegată pe acest post pentru o perioadă  temporară şi-a încheiat  detașarea.
prefect2Harasim susține că a fost informări și demersuri la  premierul Victor Ponta, Secretariatul General al Guvernului, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Dezvoltării Regionale.  Prefectul județului a înaintat Curții Constituționale propunerea avansată pentru completarea Legii 215/2001 și a cerut punctul de vedere față de această propunere. „Până la constituirea potrivit legii, al noului Consiliu Local, în absența primarului, secretarului și a secretarului unității administrativ-teritoriale, rezolvarea problemelor curente se asigură de doi delegați numiți prin ordin al prefectului cu atribuții de primar și viceprimar, precum și de un secretar numit de prefect în condițiile legii, care vor reprezenta autortățile locale”, susține prefectul în documentul oficial înaintat președintelui Curții Constituționale.
Harasim arată că textul a fost preluat dintr-un alt act normativ care a fost  aplicat la înființarea comunei  Poieni-Solca, județul Suceava .

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*