Sâmbătă 18 Mai 2024, Actualizat acum 138 zile 12:00 am

Un drum şi un podeţ le dau mari bătăi de cap localnicilor din Adâncata. Primarul: Lucrarea aparține Consiliului Județean și nu ne putem implica

drum adancataUn podeț care desparte satele Fetești, comuna Adâncata, și Grigorești  ar putea fi distrus în totalitate de furia naturii dacă autoritățile județului nu vor aloca bani. Primarul comunei  Adâncata, Viorel Cucu, ne-a declarat că podețul aparține de DJ 208 T Fetești-Grigorești, iar ploile torențiale de de-a lungul anilor au distrus podețul. DJ 208 T a fost modernizat în 2004 prin fonduri europene, lucrările fiind executate de SC Civica.
Fostul primar al comunei, Dorel Filip, își amintește că pe acest drum de aproape 2 km lucrările ar fi fost complexe, iar banii au ajuns în pușculița firmei care au modernizat drumul direct de la autoritatea centrală, așa cum era la vremea respectivă.
podet„Drumul a fost modernizat cu balast și au fost făcute și podețe. Proiectul a fost prin Comunitatea săracă, fiind asociați trei localnici din Fetești. După ce Adâncata s-a desprins de Hânțești am încercat să mai accesăm asemenea proiecte pentru că ne-ar fi prins bine la comună, dar nu s-a mai putut”, susține fostul edil.like-facebook
În 2012, în timpul campaniei electorale, drumul a fost din nou pietruit, însă podețul care era și atunci afectat de furia naturii nu a fost refăcut. Actualul edil a încercat să salveze cât de cât infrastructura podețului în sensul că a pus bolovani ca nu cumva cineva să cadă în gropi.
Lucrarea aparține Consiliului Județean și nu ne putem implica. A fost și președintele CJ, Cătălin Nechifor, și l-a văzut. Însă cum am fost vitregiți la bani nu putem face mare lucru nici pe drumurile comunale. Încercăm să facem ceva pentru locuitorii satelor, dar este destul de greu”, ne-a spus actualul primar,Viorel Cucu.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*