Duminică 19 Mai 2024, Actualizat acum 139 zile 12:00 am

Acuzaţii de malpraxis la Gura Humorului după ce un bebeluş a murit imediat după naştere

SpitaluldinGura-HumoruluiDoi părinţi din comuna Capu Câmpului îi acuză pe medicii de la Spitalul din Gura Humorului, de la secţia de Obstetrică şi Ginecologie, de malpraxis.  Şi asta după ce copilul lor a murit imediat după naştere, în condiţii suspecte.
Soţia, Ana Maria Creţu, a mers la spital joi dimineaţă. Femeia spune că medicii au ignorat-o până a doua zi, când au băgat-o în sala de naştere.

like-facebookEle nu au avut grijă de mine, stăteau la bârfă, la cafele şi eu aveam dureri mari”, a spus femeia.

Tânăra susţine că la un moment dat a căzut de pe masa de ginecologie, iar asistenta a aşezat-o pe un pat din sală. La aproximativ o oră după acest incident, femeia a adus pe lume un băiat, prin cezariană, care a murit la scurt timp. Ana Maria Creţu spune că băieţelul era vânăt la faţă şi probabil se asfixiase.
Medicii spun că au făcut tot ce le-a stat în putinţă pentru a salva băieţelul şi că imediat după naştere au efectuat manevre de resuscitare aproximativ o oră, dar totul a fost zadarnic.

Copilul avea „insuficienţă cardio-respiratorie acută, edem cerebral şi anoxie intrapartum”.  Bebeluşul a fost declarat mort la ora 21.23.

Conducerea Spitalului din Gura Humorului a deschis o anchetă pentru a stabili dacă s-a făcut vreo greşeală din partea angajaţilor unităţii medicale. De asemenea, a fost sesizat şi Colegiul Medicilor, iar părinţii au sesizat Poliţia, care face verificări în acest caz. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Poliţie Suceava, se fac cercetări pentru ucidere din culpă, iar raportul medicilor legişti va face lumină în acest caz.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*