Duminică 28 Aprilie 2024, Actualizat acum 118 zile 12:00 am

Averea şefului de la Drumuri şi Poduri. Cum a făcut Radu Avădanei bani

perchezitii cj suceavaDirectorul  Direcției Județene de Drumuri și Poduri, Radu Avădanei, din cadrul Consiliului Județean Suceava este una din persoanele vizate de procurorii anticorupție alături de președintele CJ, Cătălin Nechifor, și senatorul PSD, Ovidiu Donțu. Dacă va fi pus sub acuzare de comiterea unor infracțiuni asta vor stabili procurorii DNA, cert este că nereguli sunt.Unul dintre angajații de la Direcția de Drumuri și Poduri Suceava ne-a declarat că „rămâne de văzut dacă procurorii DNA au ridicat documente, au lăsat un proces verbal, însă rămâne de văzut dacă vor descoperi nereguli pentru că ar trebui să le descopere chiar dacă nu toate au fost sesizate”.
Procurorii DNA au răsfoit documentele  la trei direcții-Drumuri și Poduri, Achiziții și Proiecte. La sediul Direcției de Drumuri județen din cartierul Ițcani, procurorii anticorupție au stat 10 ore și au scotocit documentele.
 
 Chiar dacă mai toți angajații CJ știu că  colegul lor este doar o persoana cu funcție de conducere, mai nimeni nu știe că acesta a câștigat sute de milioane de lei din alte funcții deși este greu de crezut că a avut timp să le desfășoare. Nici soția sa Cătălina nu este mai prejos. Din 2008, cei doi au fost pe rând la Primăriile Ipotești, Forăști sau alte primării care nu sunt trecute pe declarația de avere, diriginți de șantier sau au asigurat proiectarea și consultanța. Ridică însă multe semne de întrebare cum au putut să supervizeze lucrări  finanțate de Consiliul Județean sau bani europeni și dacă cei doi nu erau în incompabilitate.
 
Declarația de avere nu a fost actualizată în acest an, așa că vă vom arăta sumele încasate de soții Avădănei începând cu 2008 așa cum sunt prezentate pe site-ul Consiliului  Județean, instituție unde cei doi sunt angajați și de unde încasează sume fabuloase  dacă am ține cont de banii proveniți din semnăturile date ca diriginți de șantier sau asigurare consultanță. Familia Avădănei a avut grijă să-și rotunjească veniturile cu banii proveniți din fonduri europene dar unde au contribuit și Primăriile, iar banii către administrațiile locale erau alocați de Consiliul Județean. O întreagă încrengătură pe care procurorii anticorupție ar trebui să o vadă.
În 2013 în buzunarul familiei de bugetari au intrat aproape un milliard de lei vechi
Potrivit declarației de avere postată în 2014, Radu Avădănei a încasat în anul 2013 suma de 27.614 lei din salarii, iar soția sa suma de 18.280  lei. Ca dirigite de șantier, Radu Avădănei a încasat suma de 15.000 lei, de Primăria Ipotești și 28.500 lei de la Primăria Zvorâștea.
Primarul comunei Zvorâștea, Constatin Barariu,  a spus că Radu Avădănei a fost diriginte de șantier pentru că „trebuia să fie cineva” și că cele trei tronsone de drumuri comunale au fost finanțate din  bani  europeni, suma care a fost alocată de UE fiind de aproximativ 30 de miliarde de lei vechi.
Iată ce declara președintele CJ, Cătălin Nechifor, la inaugurarea acestor drumuri comunale de la Zvorâștea.
Vreau să felicit pe domnul primar Bararu, pe constructor dar și pe cei care au asigurat dirigenția de șantier pentru că au finalizat în timp util această investiție. E o lucrare foarte bună care a ținut cont și de ceea ce înseamnă drumuri laterale, căi de acces la terenurile agricole ale oamenilor. Și partea de semnalizare și marcaje este foarte bună și asta înseamnă că s-a făcut un lucru bun”, spunea  în noimebrie 2013, Cătălin Nechifor adică șeful lui Radu Avădănei. 
Dar revenind la declarația de avere, și   soția  Cătălina Avădănei a contribuit cu suma de 24.000 de lei –cotă parte moștenire de la tatăl său.
 
Potrivit declarației de avere din 2013, Radu Avădănei a încasat din salarii suma de 25.064 în timp de soția sa 16.028 lei. Ca diriginte de șantier la Primăria Ipotești, directorul Direcției de Drumuri și Poduri a încasat suma de 15.000 de lei în timp ce soția sa, de la SC Consemn pentru inginerie și proiectare suma de 23.000 de lei. În 2012, Radu Avădanei figura și în Consiliul de Administrație al Regiei Autonome Aeroportul Salcea.
Cu un an în urmă , în 2012 în declarația de avere, Radu Avădănei susține că a câștigat din salarii suma de 23.817 în timp ce soția sa ,15.785. De la Primăria Ipotești, ca diriginte de șantier Radu Avădănei a încasat suma de 12.000 de lei iar de la Primăria Forăști suma de 27.000 de lei,tot ca diriginte de șantier. El figurează și ca membru în Consiliul de Administrație al Regiei Aeroportul Salcea-Suceava,unitate subordonată Consiliului Județean.
Și Cătălina Avădănei nu s-a mulțumit cu leafa de bugetar așa că a încasat de la SC Consemn suma de 32.000 de lei iar de la Primăria Forăști suma de 40.000 de lei ca diriginte de șantier.
Potrivit declarației de avere din 2011, postată pe site-ul CJ Suceava,Radu Avădănei a încasat sume frumoase și de la stat și ca diriginte de șantier.El a bagat în buzunar  de la CJ suma 24.732 lei în timp ce soția suma de 16.112 lei. Ca diriginte de șantier,Radu Avădănei a încasat suma de 10.000 de lei de la Primăria Ipotești, iar soția  pentru consultanță/proiectare de la SC Consemn suma de 33.000 de lei.
În 2010, familia Avădănei   a avut încasări la capitolul salarii ceva mai mari mai ales că salariile nu fusese diminuate. Astfel, el a încasat de la stat suma de 33.764 lei în timp ce soția suma de 19.526 lei. Chiar și așa,soții Avădănei nu s-au mulțumit de lefuri. Bărbatul a încasat suma de 11.500 lei ca  diriginte de șantier însă nu este specificată Primăria în timp ce  Cătălina a băgat în buzunar pentru consultanță și proiectare suma de 15.200 lei.
 
În 2008,declarația de avere arată că Radu Avădănei a încasat din salarii suma de 33.179 lei în timp ce soția sa 13.448 de lei. În pușculița familiei Avădănei au mai intrat 20.000 de lei din proiectare iar soția ca diriginte de șantier a încasat 5.500 lei.Pe declarația de avere nu este specificat unde a fost asigurată diriginția de șantier .
În 2009 , soții Avădănei au încasat din salariu suma totală de 69.370 de lei din care el a băgat în buzunar suma de 33.978 lei iar soția 20.392 lei.
Angajaţii Consiliului Judeţean nu s-au mulțumit cu atât și au mai băgat bani în buzunar, el –pentru proiectare și consultanță suma de 8.000 de lei, în timp ce Cătălina ca diriginte de șantier 21.000 de lei-nefiind specificată Primăria de unde au fost încasați bănuții.
Sume frumoase au ajuns în pușculița familiei Avădănei și cu un an în urmă. Potrivit declarației de avere postate în 2008, el a avut din salarii suma de 33.179 lei în timp ce soția 13.448 lei. Bugetul a fost însă suplimentat cu 25.500 lei. Soțul a venit acasă cu 20.000 de lei din consultanță și proiectare, iar soția ca diriginte de șantier cu 5.500 lei. 

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*