Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Ministrul Mediului, despre controlul de la Holzindustrie: Dacă vom constata ilegalităţi, vom înştiinţa Parchetul General

ministrul mediului la suceavaMinistrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Grațiela Gavrilescu, a declarat, vineri, la Suceava, că  ministerul pe care îl conduce a demarat începând de joi un control la  societatea austriacă Holzindustrie Schweighofer, ca urmare a   autosesizării  în  baza informațiilor apărute în mass media și ca urmare a sesizărilor primite de la societatea civilă și de la cetățeni. 
În cazul constatării de ilegalități va sesiza Parchetul General.
like-facebook„Este normal să ne autosesizăm ori de câte ori sunt semnalate suspiciuni. Așa vom face ori de câte ori va fi cazul. Vrem să aflăm dacă suspiciunile se confirmă. Vom verifica societatea austriacă, dar și societățile care furnizează masă lemnoasă. Nu va exista clemență pentru cei care încalcă legea. Dacă vom constata ilegalități, vă spun clar, vom anunța în urma raportului executat,  și vom înștiința Parchetul General, primul procuror și în același timp,  toate instituțiile abilitate ale statului”, a spus Gavrilescu.
Totodată, ministrul Grațiela Gavrilescu a spus că, în același timp, în această perioadă, a fost demarat și un amplu control, prin comisarii Gărzii de Mediu, la toate societățile ce prelucrează masă lemnoasă pentru producția de PAL și MDF, precum și cele care produc și utilizează formaldehidă.Avem chiar comisarii Gărzii de Mediu aici, în Judeţul Suceava, unde există  fabrică  a lui Holzindustrie Schweighofer”,  a spus ministrul.

Pe de altă parte, Grațiela Gavrilescu a afirmat că ministerul a devenit ținta unor atacuri din partea unor persoane  pentru că au început să își facă treaba.
Observ că în ultima vreme Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor cred că a început să deranjeze. Am devenit o țintă pentru că ne facem treaba. Ne confruntăm cu atacuri din toate părțile, inclusiv de la parlamentarii care sunt împotriva Codului Silvic, ce va intra la vot săptămâna viitoare în Camera Deputaților, decizională, de la anumite persoane care doresc să fie de o altă parte a baricadelor și nu de partea românilor și în acest fel anunț pe toată lumea că reprezentanții ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor  își îndeplinesc fișa postului și vor lua toate măsurile, astfel încât siguranța cetățeanului și interesul național să fie apărat. Nu știu ce interese apără alții, eu v-am spus ce interes apărăm noi, și pot să vă spun din capul locului că, în perioada următoare, în momentul în care raportul Direcției Generale de Control a ministerului, raportul executat de comisarii Gărzii de Mediu, vor fi prezentate mass-media, astfel încât toți cei care ne-au făcut interpelări, tot cei care ne-au prezentat sesizări să fie infrmați, și nu în ultimul rând toți românii , pentru că avuția țării, pe care o reprezintă pădurea, este o problemă de securitate și siguranță națională”, a spus Grațiela Gavrilescu.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*