Luni 06 Mai 2024, Actualizat acum 126 zile 12:00 am

150 de elevi suceveni depistaţi cu păduchi după vacanţa de primăvară

elevi cu paduchiUn număr de 150 de elevi suceveni au fost depistaţi cu păduchi după vacanţa de primăvară, iar 13 au fost găsiţi cu scabie, potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Suceava.
Directorul adjunct al instituţiei, Cătălina Zorescu, susţine că triajul epidemiologic a fost efectuat după începerea şcolii în 472 de unităţi de învăţământ, fiind verificaţi 77.000 de elevi.

like-facebookPotrivit dr. Cătălina Zorescu, au fost depistaţi şi elevi cu viroze respiratorii. Şcolarii găsiţi cu afecţiuni parazitare beneficiază de substanţe pentru tratare în mod gratuit.

Direcţia de Sănătate Publică asigură distribuirea de substanţe antiparazitare, gratuit, în toate cazurile. Aşa s-a întâmplat şi în situaţia acestor elevi, astfel încât, după controlul la 10 zile, au mai rămas în evidenţă doar 7 copii cu pediculoză. Triajul epidemiologic merge din ce în ce mai greu. Trebuie să recunoaştem, medicii de familie nu sunt plătiţi pentru această activitate”, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, directorul adjunct al DSP.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*