Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

Localnicii dintr-o comună din judeţ se pregătesc de proteste. Vezi de ce sunt nemulţumiţi!

cj suceavaLocalnicii din comuna suceveană Dornești se pregătesc din nou de protest, fiind nemulțumiți de faptul că podul peste pârâul Ruda nu a mai fost realizat deși au trecut câțiva ani.  Primarul Gheorghe Luță ne-a declarat că oamenii sunt revoltați că  după inundațiile din 2008 și 2010 podul a fost distrus, iar de atunci deși au trecut ani buni, lucrările nu au mai fost realizate. Sătenii spun că dacă podul era redimensionat nici furia apelor nu le-ar fi inundat casele. Ei sunt hotărâți să protesteze, zilele viitoare, în fața Prefecturii și a Consiliului Județean.
like-facebook„Sătenii vor să aibă pod, iar anul trecut  Consiliul Local Dorneşti a  alocat 100.000 de lei pentru  demolarea podului afectat de furia naturii, iar în acest an am alocat doar 200 milioane de lei vechi,  însă constructorul a făcut o culee și s-a oprit.Fără bani nu lucrează. Podul a fost cuprins într-un proiect prin Programul Național de Dezvoltare Rurală, am fost personal la domnul Dragnea. A venit o adresă la Prefectută în care ni se spunea că au fost alocați 150.000 de lei, dar banii nu au mai ajuns. Au fort doar pe hârtie cuprinși. Am discuta astăzi telefonic cu prefectul Constantin Harasim și i-am prezentat situația în care mă aflu și decizia oamenilor. S-au săturat să aștepte. Cum plouă, oamenii stau pregătiți ca nu cumva să vină apele  mari și să îi inunde iar”, ne-a spus primarul comunei.
 Pârâul Ruda  a provocat mari probleme în timpul inundaţiilor din 2008 şi 2010. Investiţia este estimată la 800.000 lei , iar pentru asigurarea integrală a fondurilor aşteaptă sprijin guvernamental. În 2008 şi 2010, la Dorneşti au fost inundate 120 şi, respectiv, 360 de case, din cauză că pilonul mare al podului  peste pîrîul Ruda a obturat debitul apei. În vara lui 2013,  zeci de localnici au protestat la podul cu pricina faţă de neluarea de măsuri concrete pentru prevenirea producerii altor inundaţii.Totodată, sătenii  sunt nemulţumiţi deoarece Sistemul de Gospodărire a  Apelor  Române au sistat finanţarea proiectului de îndiguire a pîrîului Ruda şi pentru că nu se construieşte un pod nou peste această apă.  Primarul Luţa a solicitat în nenumărate rânduri ajutor financiar de la CJ și Guvern pentru acest pod, însă banii nu au mai ajuns, doar promisiuni în schimb.

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*