Joi 16 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Un tătic responsabil! Un director de instituţie din Suceava a cerut concediu pentru a-şi creşte copilul

cjUn director de instituţie din municipiul Suceava vrea să fie mai aproape de familia sa şi mai ales de copilul său. Tocmai de aceea, a renunţat pentru o perioadă la muncă şi se dedică în totalitate creşterii copilului, lucru mai rar întâlnit.
Deliberativul județean a aprobat, joi, în unanimitate cererea înaintată de șeful Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Suceava, Paul Marius Baban, de suspendare la cerere a raportului de serviciu pentru o lună.
Paul Marius Baban vrea să stea o lună în concediu pentru creşterea copilului, începând cu data de 10 mai şi până pe 9 iunie.
Paul Marius Baban

Paul Marius Baban

În această perioadă, la  conducerea Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Suceava se va afla Maricel Macovei, șef de Serviciu în cadrul instituţiei.

Trebuie amintit că  potrivit legislației în vigoare  respectiv,  OUG 124/2011 prevede ca o luna din perioada totală a concediului de creștere a copilului să fie alocată celuilalt părinte. În caz contrar dreptul de a beneficia de respectiva lună de concediu se pierde. Acesta prevedere se aplică tuturor celor care devin părinți după data de 1 Martie 2012 și nu se aplică retroactiv.
Maricel Macovei

Maricel Macovei

Aceasta obligație provine dintr-o directiva europeană care prevede ca tatăl să stea mai mult timp alături de  nou-născut  și să se implice în creșterea și  educarea lui.

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*