Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

Angajaţii Rosal, acuzaţi că distrug buncărele celor de la Florconstruct

Vasile Florea

Vasile Florea

Patronul Florconstruct Suceava, Vasile Florea, îi acuză pe angajaţii de la Rosal că distrub buncărele societăţii sale. Afaceristul spune că cei de la Rosal încearcă să monopolizeze salubrizarea în Suceava.

like-facebook„Distrug buncărele, capacele, în semn de nemulţumire pentru că Primăria nu le-a prelungit contractul. Trebuie să înţeleagă că nu poţi face un monopol asupra salubrizării. Nu numai ei se pot ocupa de salubrizarea oraşului. Ar trebui să dea dovadă de decenţă şi să încheie contractul amiabil”, a declarat Vasile Florea.

Consiliul Local Suceava  a aprobat, marţi, cu 17 voturi pentru, din cei 23 de consilieri prezenți  în cadrul reuniunii deliberativului, ca asocierea Diasil-Florconstruct să se ocupe de salubrizarea menajeră a Sucevei până la stabilirea unui nou operator, în urma licitaţiei din 2 iunie.
Discuțiile au durat 40 de minute, iar pe rând au luat cuvântul aleșii locali în frunte cu primarul Sucevei, Ion lungu, care a amintit că Rosal nu mai are nicio șansă să se ocupe de salubrizarea orașului chiar dacă a depus contestație la CNSC.
 like-facebookAleșii locali au reușit să cadă de acord asupra acestei hotărâri abia marți, reuniunile de sâmbătă și luni soldându-se cu eșec.
De altfel, a fost o selecție  de oferte,  respectiv asocierea dintre Diasil şi Florconstruct, care a reușit să fie validată de Consiliul Local în detrimentul altor două firme înscrise:  Servicii Comunale Rădăuţi şi Goscom Fălticeni. 
Edilul Sucevei  este deranjat, se pare, și de faptul că Rosal a sesizat DNA vizavi de salubrizarea orașului după ce administrația locală a deci să nu mai prelungească contractul cu firma condusă de familia Prigoană.  Lungu a reamintit că Primăria nu va pierde procesul cu Rosal.
„Prefer să-mi dau demisia din funcție decât să semnez o prelungire de contractul cu Rosal, nu permite legea așa ceva, chiar nu înțelegem ? Contractul va fi valabil până vine o soluție de la CNSC, nu văd cum putem pierde acea contestație, dar în măsura în care este respinsă trebuie să convocăm altă ședință de Consiliu Local. Astăzi, în cadrul ședinței,  noi aprobăm un contract temporar, pe forță majoră. Cei de la Rosal au ales acest război, trebuie să-l ducem și noi, ei sar acum la gâtul nostru, ne amenință, cred că am tolerat anumite lucruri prea mult. O decizie, totuși, trebuie luată, aici este un vot care ține de conștiința fiecărui consilier. Cu prietenie vă spun, vinovații vor fi scoși la iveală la un moment dat, dacă nu reușim acum, propun peste jumătate de oră o altă ședință de îndată, dar sper să reușim într-un fel sau altul. Cer prefectului județului ca, atunci când vine la validare acest proiect, dacă consideră că este ceva nelegal, să-l întoarcă și să fim noi acoperiți, în așa fel încât să mai avem o centură de siguranță, să putem sta liniștiți”, a spus Lungu.

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*