Luni 06 Mai 2024, Actualizat acum 126 zile 12:00 am

Suceava a rămas fără firmă care să colecteze gunoiul. Vezi de ce!

gunoiOraşul Suceava a rămas fără firmă care să colecteze gunoiul întrucât în şedinţa de îndată a Consiliului Local Suceava, pentru asigurarea continuităţii salubrizării în oraş, după ce contractul cu firma Rosal a expirat, nu a fost îndeplinit cvorumul necesar. Din cei 23 de consilieri locali au fost prezenţi doar zece. Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, susţine că o parte din consilierii locali încearcă să fugă de răspundere.

„Mulţi consilieri au o frică de a lua decizii. Nici pe mine nu m-a obligat nimeni, dar trebuie să ne asumăm şi să luăm deciziile cele mai bune”, a precizat Lungu.

like-facebookÎntre timp, au fost dublate containerele de preluare a gunoiului menajer, pe platformele de colectare a gunoiului fiind atât tomberoanele Rosal, care continuă activitatea susţinând că CNSC a suspendat licitaţia, dar şi ale asocierii Florconstruct-Diasil, care a câştigat licitaţia organizată de Primărie. Astfel că, până luni după-amiază, vor acţiona ambele firme.

Vă reamintim că firma Rosal a contestat la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) declanşarea procedurii de selecţie a unui nou operator, şi a cerut din 29 august 2014, conform prevederilor contractuale, ca municipalitatea să prelungească cu patru ani contractul actual.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*