Joi 02 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Rădăuţiul rămâne şi fără secretarul cu atribuţii de primar

secretar radauti onciulPrefectul județului Suceava, Constantin Harasim, a declarat că  decizia  fostului viceprimar de Rădăuți, Tiberiu Maerean, de a-l împuternici pe secretar cu atribuţii de primar, a fost atacată în contencios la Tribunalul Suceava după ce Compartimentul Juridic din cadrul Instituției Prefectului a constatat că nu este operativă.
Juriștii Prefecturii au constatat că decizia de împuternicire a actulului secretar al Primăriei Rădăuți, Adrian Valentin Onciul,  emisă de Maerean a fost dată după ce Consiliul Local a retras atribuțiile viceprimarului pentru funcția de primar.  Mai mult, nici primarul comunei Marginea nu și-a dat acordul pentru detașarea acestuia de la Primăria din Marginea la Primăria Rădăuți.
primaria radautiPrin urmare, odată atacată decizia  în contencios, aceasta devine nulă, iar Adrian Valentin Onciul va trebui să părăsească funcţia începând cu data de 27 aprilie 2015, dată când expiră delegarea acestuia.
Maerean  a emis dispoziția pe 27 martie pentru prelungirea mandatului de secretar al lui Adrian Valentin Onciul cu încă şase luni  însă aceasta nu este legală deoarece acesta nu mai deținea atribuții de primar. Mai  mult, după 27 aprilie, municipiul Rădăuți nu va avea nici secretar.
Situația în care a ajuns Primăria orașului pare a nu avea sorți de izbândă după ce  primarul Aurel Olărean a fost arestat, fiind închis la Penitenciarul din Gherla. Odată cu  dizolvarea Consiliului Local municipiul a rămas și fără viceprimar,  conducerea  find asigurată de secretarul primăriei.Una peste alta, nici prefectul județului, Constantin Harasim, nu poate lua decizii de unul singur, ci așteaptă răspunsuri de la MAI și Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice după ce a înaintat adrese .

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*