Duminică 05 Mai 2024, Actualizat acum 125 zile 12:00 am

Marș împotriva consumului de droguri pe străzile Sucevei

mars2Câteva sute de elevi  au participat, miercuri, la un marș antidrog care a avut loc  pe traseul Universitate -Primăria Sucevei- Prefectură  și esplanada din central municipiului reședință de județ.  Ei nu au scandat lozinci, ci au împărțit pliante pe care se putea citi: „Spune nu drogurilor, alege siguranța”, „Prețuiește viața”,  prin care încearcă să arate cât de nocive sunt drogurile, sfaturi pentru părinți și copii.
Elevii de la Colegiile Spiru Haret, Economic și Alimentar și-au dat întâlnire la universitate după care au pornit însoțiți de echipaje ale poliției și jandarmeriei în centrul Sucevei.
Acținea s-a  desfășurat sub sloganul „Fii conștient, nu dependent”. Elevii care au mărșăluit recomandă sportul și mișcarea în aer liber în locul consumului de droguri.
like-facebook„Decât să ne otrăvim organismul cu droguri, mai bine ne plimbăm cu rolele, cu bicicleta sau alegem alte activități în aer liber cu prietenii”, ne-a spus una dintre elevele participante la marș.
Absenţa părinţilor, anturajul sau micile probleme pe care le întâmpină în drumul lor către maturitate îi determină pe cei mai mulţi dintre adolescenţi să clacheze. Consecinţele sunt sumbre.
 „Am văzut în cluburile din oraș tineri care consumaseră produse etnobotanice, nu știu exact de care, dar majoritatea aveau ochii roșii, probleme de echilibru și păreau derutați. Pe unii i-am văzut la baie în timp ce vomitau și sunt mulți care au ajuns la spital. Asta ar trebui să le dea tuturor tinerilor de gândit înainte să încerce să consume droguri”, ne-a spus un alt elev.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*