Luni 20 Mai 2024, Actualizat acum 140 zile 12:00 am

Protocol de colaborare semnat între Suceava şi Luxemburg

cj protocol2La Palatul Administrativ din municipiul Suceava a fost semnat, marţi, un protocol de colaborare între județul Suceava şi Luxemburg, prin  președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, și guvernatorul provinciei Luxemburg din Belgia, Bernard Caprasse. Din delegația belgiană a făcut parte ambasadorul Regatului Belgiei în România, Philippe Beke. 
like-facebookNu au lipsit deputatul Sanda Maria Ardeleau, primarul Ion Lungu, vicepreședinții administrației județene, Ilie Niță și Alexandru Rădulescu. 
În sală a fost prezent și rectorul Universității Ștefan cel Mare din Suceava care împreună cu doamna deputat Sanda Maria Ardeleanu au făcut pe gazdele în vizita deleagației belgiene la instituția suceveană de învățământ superior de stat.
Trebuie amintit că la eveniment au lipsit consilierii județeni care au fost invitați, dar și parlamentarii suceveni, aceștia din urmă putând fi scuzați pe motiv că au avut ședință în plen.  
A fost prezent și prefectul Sucevei, Constantin Harasim. Ambele părți  își propun să colaboareze pe toate planurile. Provincia Louxemburg are înfrățiri cu 150 de localități din țara noastră, iar din județul Suceava cu comuna Moldovița și orașul Vatra Dornei.
Documentul semnat dintre cele două părți  prevede cooperarea  administraţie publică, economie, mediu,cultură, sport, turism, utilităţi publice şi sănătate. În același protocol se stipuelază colabărori în domeniul  agricultura, învăţămîntului universitar și industriei alimentare. Delegația are incluse în program vizite la  Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, Camera de Comerţ şi Industrie a Judeţului Suceava şi Mănăstirea Dragomirna.Mâine, oaspeții se vor vizita Fabrica de Încălțăminte Marelbo  din Vicovu de Sus, Atelierul de Cramică Neagră din  Margnea  ,mănăstirea Sucevița și Herghelia Rădăuți.
Joi, 9 aprilie, delegația belgiană are incluse vizite la Fabrica de case din lemn S.C. DOXAR GRUP S.R.L din Gura Humorului, ferma “Best Cows din sadova , fabrica de apă mineral din Poiana Negrii  şi  Fabrica de lapte  din Dealul Floreni – Dorna Candrenilor. În ultima zi din deplasarea în județul nostru delegația va vizita  Muzeul “Ion Irimescu” din Fălticeni.

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*