Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Fostul șef al Direcției antifraudă, scapă de arestul la domiciliu. Vezi ce au mai decis magistrații!

Ionut Vartic

Ionut Vartic

Fostul șef al Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală (DRAF) Suceava, Ionuț Daniel Vartic, care a fost trimis în judecată, în urmă cu șase zile, pentru fapte de corupție, a scăpat de arestul la domiciliu. Magistrații Curții de Apel Suceava au decis, marți, înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu cea de control judiciar. În plus, judecătorii suceveni au decis, definitiv și irevocabil, înlăcurarea interdicției impuse lui Vartic de a nu lua contact cu martorii din dosar.

like-facebook„Înlătură obligaţia inculpatului Ciuchea Corneliu de a nu se apropia, de a nu comunica direct sau indirect, pe nicio cale cu martorii Chiţu Stelian Florin, Havriliuc Florin Sergiu şi Hriţcu Cristinel”, se arată în dispoziția Curții de Apel.

Ionuţ Daniel Vartic este judecat pentru folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații (3 infracțiuni), dar şi complicitate la delapidare.
like-facebook

De asemenea, Corneliu Ciuchea, asociat și administrator al unei societăți comerciale este acuzat de complicitate la infracțiunea de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații (3 infracțiuni) şi trafic de influenţă.

În stare de libertate sunt cercetaţi: Lucica Botuşanu, administrator al unei societăți comerciale, cercetată pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență, dar şi Filuţă Cerlincă, administrator al unei societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunii de delapidare.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în zilele de 15 mai, 17 iunie și 5 decembrie 2014, inculpatul Vartic Ionuț Daniel, în calitate de inspector șef antifraudă în cadrul Direcției Regionale Antifraudă Fiscală Suceava — Serviciul Control nr. 5, a transmis inculpatului Ciuchea Corneliu, în vederea transmiterii mai departe, informații ce nu erau destinate publicității, pe care le obținuse în virtutea funcției sale, devoalând controale inopinate ce urmau să fie efectuate la diverși agenți economici de către inspectori antifraudă.

Scopul acestor divulgări a fost pe de o parte, încercarea de a proteja operatorii economici agreați de Ciuchea Corneliu, iar pe de altă parte de a obține pentru sine bunuri și foloase necuvenite.

În perioada martie — noiembrie 2014, inculpatul Ciuchea Corneliu a pretins și a primit de la inculpata Botușanu Lucica suma totală de 90.000 lei, în tranșe lunare de câte 10.000 lei, lăsând-o să creadă că, prin influența pe care o are asupra unui funcționar public neidentificat numit ‘Doctorul’, ar putea determina protejarea firmei acesteia din urmă în ceea ce privește controalele fiscale.

În perioada 1 — 2 noiembrie 2014, cu ocazia desfășurării unei petreceri, inculpatul Vartic Ionuț Daniel a acceptat oferta inculpatului Cerlincă Filuță de a beneficia, în mod gratuit, de cazarea invitaților în cele 17 camere și 5 apartamente ale unui complex turistic, administrat de acesta din urmă, ajutându-l astfel în activitatea infracțională pe omul de afaceri și cauzând firmei un prejudiciu în cuantum de 3.345 lei.

În cauză, procurorii au dispus măsura sechestrului asigurator asupra mai multor sume de bani ce aparțin inculpaților Vartic Ionuț Daniel, Ciuchea Corneliu și Cerlincă Filuță.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Suceava cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*