Joi 02 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Primar condamnat la închisoare pentru că şi-a angajat nora la primărie

judecat 2Un primar din judeţul Suceava a fost condamnat la închisoare pentru că şi-a angajat nora la primărie. Este vorba despre primarul din Ipoteşti, Dumitru Corjuc, pe care magistraţii Judecătoriei Suceava l-au condamnat, vineri, la patru luni de închisoare pentru conflict de interese. Corjuc a mai fost condamnat şi la o pedeapsă accesorie a interzicerii executării drepturilor.

like-facebookMagistraţii au decis, însă, suspendarea condiţionată a executării pedepsei şi s-a stabilit un termen de încercare de 2 ani şi 4 luni, termen compus din durata pedepsei aplicate la care se adaugă un interval de timp de doi ani. De asemenea, s-a dispus suspendarea pedepselor accesorii. I s-a atras atenţia inculpatului Dumitru Corjuc privind revocarea suspendării condiţionate a suspendării pedepsei, cea mai importantă fiind să nu săvârşească o altă infracţiune în timpul suspendării acesteia,  şi a fost obligat să plătească 400 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat, din care suma de 100 lei din cursul urmăririi penale.

Sentinţa poate fi atacată cu recurs în termen de 10 zile de la comunicare la Curtea de Apel. Dumitru Corjuc a fost găsit incompatibil de ANI, în 2013, pentru că şi-a angajat nora secretară la primărie.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Primar condamnat la închisoare pentru că şi-a angajat nora la primărie | MoldovaNews.ro

Lăsați un comentariu

*