Miercuri 15 Mai 2024, Actualizat acum 135 zile 12:00 am

Amenzi de aproape 200.000 de lei date de poliţişti în urma unor controale la firme

politist22Având în vedere activităţile dispuse la nivelul IPJ Suceava pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică şi prevenirea şi combaterea criminalităţii pe perioada sărbătorilor Paştelui catolic, Floriilor şi sărbătorii de Paşti de rit ortodox, în perioada 01-03 aprilie, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Suceava au acţionat pe raza județului, pe linia prevenirii și combaterii activităților ilicite din sfera traficului cu produse accizabile, a comerțului neautorizat și a schimbului ilegal de valută.

În cadrul acţiunii au fost verificate 105 societăți comerciale, întreprinderi individuale/familiale, persoane fizice autorizate. Au fost aplicate 54 de sancţiuni contravenționale, toate la Legea nr.12/1990, în valoare de 191.500 lei.

De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de 10.692 lei, constând în țigări, bunuri industriale, obiecte de îmbrăcăminte, cafea, băuturi alcoolice, etc. Totodată, a fost confiscată şi suma 250 euro, în valută.

Acţiuni similare vor fi organizate şi în perioada următoare, avându-se în vedere creşterea activităţilor comerciale în această perioadă şi utilizarea unor valori monetare sporite, poliţiştii recomandând efectuarea de activităţi de comerţ doar în spaţiile special amenajate şi cu respectarea legislaţiei în vigoare.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*