Marti 14 Mai 2024, Actualizat acum 134 zile 12:00 am

FOTO! Peste 200 persoane blocate în zăpadă pe drumurile din judeţ

zapada1Peste 200 persoane au rămas blocate de zăpadă în zeci de maşini pe drumurile din judeţul Suceava. Autoturismele şi-au putut continua deplasarea abia după intervenţia echipelor de intervenţie.

like-facebookÎn cursul zilei de vineri a fost emisă o atenţionare meteorologică Cod Galben, care anunţa producerea de fenomene meteorologice periculoase (ninsoare, vânt, viscol, rafale 70 km/h, vizibilitate foarte redusă), pe raza judeţului Suceava, între orele 12-18.

Ca urmare acestei atenţionări, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Bucovina” al judeţului Suceava, s-a constituit, prin ordinul prefectului, Grupa Operativă formată din reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului judeţului Suceava, ISU “Bucovina” al judeţului Suceava, IPJ Suceava, IJJ Suceava şi SDN Suceava.

La ora 14:00, pe DN2, la ieşirea din Grăniceşti spre Siret circulaţia a fost blocată. De asemenea, au fost blocate şi intrările în DN 2 dinspre DN 17 A, din zona localităţilor Dorneşti şi Bălcăuţi, precum şi pe DC 39 în localitatea Calafindeşti. Din ordin al prefectului judeţului Suceava, s-a dispus restricţionarea totală a circulaţiei pe DN2, între localităţile Siret şi Iacobeşti.

Un număr 64 de autovehicule, în care se aflau 211 persoane, au fost suprinse şi au rămas blocate în sectorul de drum înzăpezit. Deblocarea acestora s-a făcut prin formarea de coloane de maşini în grupuri mici cu antemergători şi postmergători de la SDN, ISU şi IPJ, pe un singur sens, într-o direcţie şi cealaltă a drumului european.

În timpul acestor manevre s-a creat posibilitatea executării a două misiuni ale ambulanţelor SAJ spre şi dinspre Siret, care au fost însoţite de autospecialele pompierilor militari până în zonele unde circulaţia se efectua fără probleme”, se arată într-un comunicat al ISU Suceava.

Nu a fost cazul evacuării şi cazării persoanelor în adăposturile special constituite pentru situaţii de urgenţă pe raza localităţii Grăniceşti, iar în jurul orei 18:00, circulaţia a fost reluată pe sectorul de drum blocat, în ambele sensuri.

Blocajele în trafic s-au produs în principal din cauza manifestării unor fenomene meteo de o violenţă extremă, într-un timp foarte scurt, pe un spaţiu foarte restrâns, dar şi a faptului că unele autovehicule nu erau echipate cu anvelope corespunzătoare. În teren au acţionat mai mulţi pompieri, jandarmi, poliţişti, angajaţi de la drumuri, de la E.on, dar şi de la Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*