Vineri 17 Mai 2024, Actualizat acum 137 zile 12:00 am

FOTO! Pregătirile pentru manifestările de Ziua Jandarmeriei au intrat în linie dreaptă

jandarmi2Jandarmii suceveni s-au pregătit, vineri, în fața Palatului Administrativ din municipiul reședință de județ pentru evenimentele care vor marca, sâmbătă, Ziua Jandarmeriei. Pe o vreme capricioasă,  jandarmi de la IJJ Suceava, dar și de la subunități din teritoriu au făcut repetiție pentru ca ceremonialul să se desfășoare impecabil mai ales că este așteptat șeful Jandarmeriei române, Mircea Olaru,  dar și un consilier prezidențial.
like-facebookDe la pregătiri nu a lipsit nici șeful Jandarmeriei Suceava,maiorul Mihai Lungu care potrivit unor surse ar fi fost coleg în teatrul de operațiuni din Afganistan cu  Olaru.

jandarmi3Trebuie amintit că sîmbătă, 4 aprilie, începînd cu ora 12.00, în zona din faţa Palatului Administrativ din Suceava este programat Ceremonialul militar de acordare a Drapelului de luptă Inspectoratului Judeţean de Jandarmi  Suceava. Potrivit purtătorului de cuvânt al IJJ Suceava, Bogdan Cornaci, la eveniment vor participa subunităţi din cadrul Inspectoratului, precum şi Unitatea Specială de Jandarmi Gardă de Onoare şi Protecţie Instituţională Bucureşti şi Muzica Militară Reprezentativă a Jandarmeriei Române. 

Drapelul de luptă a fost acordat ca o recunoaștere a profesionalismului și eforturilor depuse de-a lungul anilor pentru îndeplinirea la cel mai înalt nivel a misiunilor încredițate.  Chiar dacă Ziua Jandarmeriei este sărbătorită pe 3 aprilie, evenimentul va fi organizat pe 4 aprilie pentru a da posibilitatea câtor mai multor suceveni să participe la eveniment.

jandarmiDrapelul de luptă, simbol al onoarei, gloriei şi vitejiei militare, este scos din vitrina sigilată doar cu aprobarea comandantului unităţii şi numai la anumite ceremonii militare. Ori de câte ori este scos, Drapelul de luptă este apărat de garda drapelului, formată din 7 membri – comandantul gărzii, militarul port-drapel şi 5 însoţitori. Toţi membrii gărzii drapelului sunt înarmaţi cu muniţie de război, iar dacă integritatea Drapelului de luptă ar fi ameninţată, garda îl apără chiar cu preţul vieţii.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*