Vineri 17 Mai 2024, Actualizat acum 137 zile 12:00 am

Opt jandarmi suceveni înaintaţi în grad de Ziua Jandarmeriei. Vezi cine sunt!

jandarmi1Jandarmeria Română sărbătoreşte la 3 aprilie, 165 de ani de când a fost semnat actul de înfiinţare al instituţiei de către domnitorul Grigore Alexandru Ghica, document care prevedea faptul că Jandarmeria „este o putere înfiinţată pentru a priveghea siguranţa publică, ţinerea bunei rânduieli şi aducerea la împlinire a legilor”, executarea zilnică a unui serviciu ordinar, pe baza regulamentelor sale şi a unui serviciu extraordinar la solicitarea autorităţilor.

like-facebookVineri, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava, a avut loc adunarea festivă a cadrelor unităţii, manifestare în cadrul căreia opt cadre militare au fost recompensate de conducerea M.A.I. şi I.G.J.R. pentru modul de îndeplinire a misiunilor şi atribuţiilor de serviciu, fiind înaintate în gradul următor înaintea expirării stagiului minim în grad, astfel:

  • doi ofiţeri de la gradul de maior la gradul de locotenent colonel – lt.col. Lungu Marian Mihai, inspector şef şi lt.col. Căldăruş Traian, ofiţer specialist ordine publică;
  • şase subofiţeri de la gradul de plutonier major la gradul de plutonier adjutant – plt. adj. Molea Marian (Detaşamentul de Intervenţie Suceava); plt. adj. Grădinaru Ionuţ (Grupa de Ordine Publică Dolhasca); plt. adj. Atănăsoaie Toader (Postul Ordine Publică Montan Vatra Dornei); plt.adj. Iureniuc Petru, plt.adj. Dascălu Virgiliu şi plt.adj. Rîznic Ovidiu (structura de comandament a inspectoratului).

După oficierea unei slujbe religioase de către preotul militar şi felicitarea cadrelor, activitatea s-a finalizat cu intonarea Imnului Naţional al României, se arată într-un comunicat al Jandarmeriei.

Cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române, la nivelul inspectoratului au fost planificate o serie de manifestări specifice. În ziua de 1 aprilie, cu sprijinul Direcţiei pentru Sport şi Tineret a judeţului Suceava, s-a desfăşurat, ca în fiecare an, Cupa Presei la Tir în Poligonul Mihoveni, activitate la care au participat 29 de jurnalişti.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*