Duminică 05 Mai 2024, Actualizat acum 125 zile 12:00 am

Primarul comunei Horodnic de Jos, verificat de ANI

Agenția Națională de Integritate a declanșat verificări asupra primarului comunei Horodnic de Jos, Sbiera Gheorghe.
ANI a cerut detalii referitoare la activitatea primarului, dar și asupra averii edilului  încă de la primul mandat.
Primarul Gheorghe Sbiera a primit o înștiințare oficială în care a fost informat că asupra sa a fost declanșată procedura oficială de verificare.
Nu știu cine a făcut sesizare și de ce sunt verificat. Nu cred că am greșit cu ceva. Am o stână și am luat subvenție, dar este ceva legal ca orice cetățean. Doar nu era să  vând oile și să rămân fără ele. Este declarația de avere cu ce am și ce credite am avut. Nu am furat nimic, totul este la vedere”, ne-a spus primarul comunei.
primar sbieralike-facebookPrimarul  este de meserie tehnician zootehnist. A  absolvit treapa I de liceu la Liceul Silvic din Câmpulung Moldovenesc și, pentru că părinții nu-și permiteau să-l ajute să facă întreg profilul silvicultură, a fost transferat la Specializarea Zootehnie a Liceului Agroindustrial din Rădăuți.
„În 1979 am terminat liceul și, așa cum era perioada de dinante de 89, am primit repartiție la Centrul de Reproducție și Selecție a Animalelor din Rădăuți, unde mă ocupam cu însămânțările artificiale. Din 1988 până în februarie 1992 am lucrat ca agent agricol la Primăria Horodnic. Am candidat pentru funcția de primar, fiind ales un mandat, respectiv în1996, iar următorii patru ani am fost viceprimar. Din iunie 2000 până în decembrie 2002 am lucrat ca referent cu probleme de urbanism. Și apoi iar am revenit pe funcția de primar, doar un an de zile, la comuna Horodnic. Odată cu reînființarea comunei Horodnic de Sus am fost ales din 2003 și sunt și astăzi la conducere”, a spus edilul Gheorghe Sbiera.

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*